Skip to main content

Bazin de înot, modernizarea drumului judeţean Moşniţa Nouă-Lugoj sau un centru de procesare legume-fructe! Investiţiile pe care consilierii PSD le vor introduse în bugetul judeţean

Mâine, consilierii judeţeni vor dezbate şi vota bugetul Timişului pentru anul în curs, are prevăzută suma de 467.627.000 de lei pentru Funcţionare şi de 237.585.000 de lei pentru Dezvoltare.

Printre investiţiile noi, pe care CJT vrea să le demareze în acest an, se numără reabilitarea reţelelor electrice din Palatul Administrativ, pentru care este cuprinsă suma de un milion de lei, lucrări de proiectare şi execuţie sistem de încălzire în Palatul Administrativ (1.500.000 lei) sau demolarea Stadionului Dan Păltinişanu (1.000.000 lei).

CITEŞTE ŞI: Mamă disperată! I-a dispărut fiica, de o săptămână! Ajut-o să o găsească

Parcul tematic din Moşniţa Nouă are prevăzută suma de 2.045.000 lei, iar construcţia unor scene pentru spectacole artistice, 343.000 lei.
PROPUNEREA INTEGRALĂ DE BUGET POATE FI CONSULTATĂ AICI.
Consilierii judeţeni social democraţi au şi alte propuneri de investiţii, pentru care mâine vor face o serie de amendamente.

“Modernizarea Drumului Județean 592, de la Moșnița Nouă la Lugoj, care cuprinde și modernizarea intersecțiilor către Dragșina, Darova și Boldur, este una dintre solicitările Partidului Social Democrat, în acest sens fiind solicitată finanțare pentru elaborarea documentației tehnice. De asemenea, aleșii social-democrați consideră oportună continuarea programului de construcție a bazinelor de înot în orașele din Timiș, proiect demarat în mandatul lui Călin Dobra cu un bazin la Jimbolia. Solicitarea consilierilor PSD se referă la continuarea programului și identificarea următorului oraș în care se fie construit bazin de înot. Studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru un centru de procesare legume-fructe în proximitatea centrului de colectare a legumelor și fructelor de la Tomnatic este o nouă propunere social-democrată care ne dorim să fie adoptată în ședința în care se va vota bugetul Consiliului Județean Timiș. Considerăm prioritare pentru dezvoltarea județului și alte proiecte pe care le vom susține pentru a putea fi finanțate: înființarea unei asociații de dezvoltare intercomunitară care să gestioneze transportul public din județul Timiș, lucrări de reparații și de modernizare a drumurilor județene, un program județean de sprijinire a persoanelor defavorizate din mediul rural privind accesul la servicii de sănătate. Totodată, consilierii județeni ai Partidului Social Democrat susțin depunerea candidaturii județului Timiș pentru titlul de regiune gastronomică europeană în anul 2027 și identificarea de resurse financiare necesare acestei candidaturi”, transmite Grupul de consilieri județeni ai PSD Timiș

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.