Bătrână salvată de la moarte, de medicii de la Spitalul Judeţean Timişoara, care au bifat o nouă premieră naţională

Medicii de la Spitalul Judeţean din Timişoara au realizat în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală extrem de complicată.

Este vorba despre operaţia la care a fost supusă o vârstnică de 81 de ani, care suferea de anevrismul de aortă abdominală în conexiune cu un anevrism de arteră iliacă comună dreapta.

CITEŞTE ŞI: Plecați la drum și vreți să știți care este starea drumurilor din județ? CJT vă pune la dispoziție un număr de telefon!

Asta înseamnă că femeia putea muri în orice moment, iar o intervenţie chirurgicală clasică putea să îi aducă de asemenea, sfârşitul.

Aşa că medicii de la Spitalul Judeţean Timişoara au decis să intervină endovascular, renunţându-se practic la chirurgia clasică.

“Astăzi, 11-12-2017, în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean de Urgență ,,Pius Brînzeu” a avut loc pentru prima dată în țara noastră o intervenție endovasculară de tratament a anevrismului de aortă abdominală în conexiune cu un anevrism de arteră iliacă comună dreapta, deosebit de complexă”, transmite purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara, Andreea Borboros.

CITEŞTE ŞI: [Video] Momente de cumpănă pentru o bătrână! Femeia de 73 de ani a căzut într-o fântână adâncă de 8 metri

Echipa operatorie a fost formată din Prof. Dr. Ionac Mihai (SCJUPBT/Chirurgie Vasculară), Dr. Tutelcă Adrian (SCJUPBT/ Radiologie), Dr. Damrau Rolf (Germania) şi  As. Med. Sandu Mihaela (Germania).

Spitalizarea și recuperarea în urma acestor intervenții este considerabil mai scurtă față de perioada de recuperare în cazul operaților clasice.

În următoarele două zile la SCJUPBT se continuă cu astfel de intervenții de către aceași echipă.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.