Skip to main content

Bătaie de joc, la adresa persoanelor carantinate din Timişoara! Autorităţile fac ping-pong cu oamenii izolaţi

Activitatea Comitetului Judeţean care gestionează situaţia carantinei instituţionalizate din Timiş este una dezastruoasă, iar asta se răsfrânge asupra oamenilor.

Un exemplu în acest sens este cazul lui Gabriel Mercea, un timişorean care nu a respectat izolarea şi a fost dus în carantină, în sala de sport a Liceului Auto din Timişoara.

Pe aceeaşi temă: Video: Imagini scandaloase dintr-un centru de carantină din Timişoara! Un tânăr trăieşte în condiţii mizere, pentru care acum trebuie să şi plătească

A aflat că trebuie să plătească pentru condiţiile mizerabile în care stă 14 zile, însă nimeni nu i-a spus care este suma şi către cine o va achita.

CITEŞTE ŞI: Artista timișoreană, Marieta Pamfil, s-a stins din viață! A fost unul dintre colaboratorii apropiați ai Muzeului Național al Banatului

După patru zile de izolare, enigma este la fel de mare, pentru că instituţiile statului, pasează problema de la unele la altele.

De aceste aspecte se ocupă cei de la Direcţia de Sănătate Publică. Ei fac deconturile, după ce în prealabil primesc borderourile întocmite de autorităţile locale”, a declarat subprefectul de Timiş, Mircea Băcală.

Cei de la DSP spun însă că la Liceul Auto este o situaţie specială, pentru că acolo nu este centru de carantină, ci adăpost pentru oamenii străzii, pe perioada stării de urgenţă.

În aceste condiţii, apare o altă întrebare: cine a decis ca o persoană care nu a respectat izolarea să fie dusă acolo?

“Eu, ca prefect, nu mă ocup de asta. Din câte ştiu, cei de la DSP, împreună cu autorităţile locale identifică astfel de spaţii”, spune Liliana Oneţ, care, ca prefect al judeţului, este un membru important al comitetului de gestionare a crizei coronavirusului.

Prea multe detalii nu pot oferi nici cei de la ISU Banat, care de asemenea sunt parte în CJCCI. Ba, mai mult decât atât, conform legii, şeful ISU este cel care asigură şi conducerea comitetului.

“Conducerea CJCCI este asigurată de inspectorul şef al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă în a cărui zonă de competenţă s-a produs situaţia de urgenţă sau de persoana desemnată prin ordin al prefectului”, se arată în Hotărârea de Guvern privind organizarea şi funcţionarea CJCCI.

CITEŞTE ŞI: Familie distrusă! Soţ şi soţie, morţi într-un accident înfiorător, din cauza vitezei excesive!

Legea nu e lege însă şi pentru purtătorul de cuvânt al instituţiei, care spune cu totul altceva.

Nu este adevărat. Domnul Mihoc (şeful ISU Banat  – n.a) nu este şeful acestei structuri. De fapt, acest comitet nu are conducere. Este format din mai mulţi membri, şefi de instituţii, dar niciunul nu e şef. Fiecare e specialist pe un domeniu”, a spus Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Banat.

Toţi aceşti oameni gestionează în Timiş, criza generată de coronavirus, chiar de la început.

În mai bine de trei luni, nu au reuşit nici măcar să înţeleagă rolul pe care îl are fiecare.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un nou centru medico-social va fi amenajat în Timișoara, cu fonduri europene. Acesta urmează să asigure îngrijiri medicale pentru bolnavii cronici, pentru pacienții post-operatori, dar și pentru cei care au nevoie de îngrijiri paliative specializate.
Asociația „Teatru pentru Tine” prezintă spectacolul „Petrecere în pijamale”, o producție educativă și captivantă, care aduce în prim-plan talentul, creativitatea și prietenia dezvoltată în cadrul unui grup de elevi ai școlii din Ghiroda.
Accident cumplit, în urmă cu foarte puțin timp, pe strada Timotei Cipariu din Timișoara, unde un bărbat a căzut în gol de la o înălțime de 11 metri.
Filarmonica Banatul din Timișoara continuă demersurile incluzive începute alături de Asociațiile „Copii și Zâne” și „Supereroi printre noi” prin organizarea unui recital de colinde dedicat persoanelor cu diverse nevoi speciale și aparținătorilor lor.
A fost nevoie de 52 de termene întinse pe patru ani și de zeci de declarații și audieri, pentru ca magistrații de la Tribunalul Timiș să ia o decizie în dosarul instrumentat de DNA privind restituirea ilegală a unor imobile din Timișoara.