Skip to main content

Avem constructor pentru lărgirea drumului spre autostradă prin Dumbrăvița!

Consiliul Județean Timiș anunță că au fost finalizate procedurile privind atribuirea contractului de lărgire la patru benzi a drumului ce duce spre autostradă prin Dumbrăvița.

Oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de firma Strabag, care lucrează și la cel de-al doilea sector de drum ce leagă Timișoara de autostrada A1.

În cazul în care nu se înregistrează contestații în termenul prevăzut de lege, contractul de execuție va fi semnat la mijlocul acestei luni.

Proiectul tehnic privind modernizarea DJ 691 prin Dumbrăviţa prevede lărgirea drumului la două benzi pe sens, amenajarea unor dispozitive de colectare a apelor pluviale, a sensurilor giratorii și a intersecțiilor semaforizate, execuția de trotuare pe anumite segmente, iluminat și intervenții la rețelele de utilități.

Lucrarea include și scoaterea stâlpilor de susținere a liniei de contact pentru troleibuz și amplasarea celor noi.

Extinderea la patru benzi a drumului județean care trece prin Dumbrăvița este condiționată de scoaterea a 70 de stâlpi de troleibuz ai Primăriei Timișoara, aproximativ 50 urmând să fie amplasați ulterior pentru a asigura funcționalitatea liniei de contact.

Valoarea investiţiei se ridică la 24.630.006,58 lei, fără TVA,ceea ce înseamnă aproximativ 6 milioane de euro, cu TVA inclus.

Tronsonul 1 are aproximativ trei kilometri și trebuie să fie gata în 6 luni din momentul ordinului de începere a lucrărilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.