Skip to main content

Autorizaţii Speciale de Transport, la un click distanţă! CNAIR lansează aplicația informatică eAST !

CNAIR lansează aplicația informatica “eAST – emitere Autorizații Speciale de Transport la cerere în mod electronic”, destinată obținerii Autorizațiilor Speciale de Transport (AST) de către operatorii de transport.

Cei interesaţi plătesc tarifele aferente, apoi, în mod automat, în baza datelor furnizate de solicitant, fără intervenția unui operator uman, sunt ameise autorizaţiile.

Mediul de test al aplicației a fost pus la dispoziția operatorilor de transport, în vederea cunoașterii funcționalităților acesteia și efectuarea de simulări ale procedurii de obținere a AST, similar cu mediul de producție, a fost lansat astăzi.

CITEŞTE ŞI: Nu rata cel mai vesel eveniment al toamnei! Parada Bostanilor, organizată în apropiere de Timişoara

Limitele maselor și dimensiunilor până la care aplicația este configurată în prezent să emită AST sunt după cum urmează:

Parametrul

Valoarea maximă până la

care se poate emite AST

U.M.

Limită emitere AST pentru masa totală divizibilă  – masa totală să nu depăşească cu mai mult de 25% masa totală maximă admisă                 

 

tone

Limită emitere AST permanenta pentru masa totală indivizibilă

50.00

tone

Limită emitere AST cursa pentru masa totală indivizibilă

50.00

tone

Limită emitere AST pentru depășiri ale masei maxime admise pe axa simplă – cu până la:

3.50

tone

Limită emitere AST pentru depășiri ale masei maxime admise pe axa dublă – cu până la:

6.00

tone

Limită emitere AST pentru depășiri ale masei maxime admise pe axa triplă – cu până la:

7.00

tone

Limită emitere AST pentru depășirea lungimii maxime admise pentru lungime divizibilă – cu până la:

3.00

metri

Limită emitere AST permanent pentru lungime indivizibila (maximum)

25.00

metri

Limită emitere AST cursa pentru depășiri ale lungimii maxime admise pentru lungime indivizibilă

25.00

metri

Limită emitere AST pentru depășiri ale lățimii maxime admise (dimensiune divizibilă)

3.20

metri

Limită emitere AST permanent pentru depășiri ale lățimii maxime admise (dimensiune indivizibilă)

3.20

metri

Limită emitere AST cursa pentru depășiri ale lățimii maxime admise (dimensiune indivizibilă)

3.20

metri

                                                                                                                               DOBRE Florin                                                                                                                                                             

Limită emitere AST cursa pentru depășiri ale înălțimii maxime admise

(dimensiune indivizibilă)

4.00

metri

Limită emitere AST cursa și permanentă în aplicația eAST pentru depășiri ale înălțimii maxime admise (dimensiune divizibilă)

4.00

metri

Limită emitere AST permanentă pentru depășiri ale înălțimii maxime admise (dimensiune indivizibila)

4.00

metri

Limită emitere AST permanentă pentru depășiri ale masei totale maxime admise, în cazul vehiculelor cu depasiri constructive (dimensiune indivizibilă)

50.00

tone

Limită emitere AST permanentă pentru depăsiri ale lungimii maxime admise, în cazul vehiculelor cu depășiri constructive (dimensiune indivizibilă)

25.00

metri

Limită emitere AST permanentă pentru depășiri ale lățimii  maxime admise,  în cazul vehiculelor cu depășiri constructive (dimensiune indivizibilă)

3.20

metri

Limită emitere AST permanentă pentru depășiri ale înălțimii  maxime admise, în cazul vehiculelor cu depășiri constructive (dimensiune indivizibilă)

4.00

metri

Ulterior, în funcție de evoluția traficului și de darea în exploatare a noi sectoare de drumuri de interes național, cu capacitate portantă crescută, aceste limite pot fi actualizate cu majorări superioare celor inițiale.

Având în vedere prevederile legale actuale privind declararea pe proprie răspundere a caracteristicilor vehiculelor cu depășiri, operatorii de transport sunt rugați să consulte “Manualul utilizatorilor externi” și termenii și condițiile de utilizare afișate pe site-ul CNAIR la secțiunea “Informații transporturi rutiere – Autorizaății” (detalii AICI).

Organele de control abilitate au fost informate cu privire la emiterea AST prin aplicația eAST și la modalitățile de verificare a conformității cu informațiile existente în baza de date proprie CNAIR.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.