Pe final de an, Aura Danielescu, cea care conduce Inspectoratul Școlar Timiș a făcut, într-un blitz de trei întrebări, bilanțul anului 2016.
Ne-a spus care a fost principala realizarea a instituției, dar și ce nu a reușit să bifeze. Pe scurt, a vorbit despre Centrul de Excelență al județului Timiș, despre concursul pentru posturile de directori de școli, dar și despre planul de școlarizare. Care a fost concluzia? Vedeți mai jos!
-Ajungem la finalul unui nou an cu dumneavoastră la cârma ISJ Timiș! Care este principalul lucru pe care ați reușit să-l atingeți în 2016?
Sunt foarte multe lucruri pe care le-am atins împreună cu echipa pe care o coordonez, și aici nu vorbesc doar de angajații ISJ, ci și de colegii din școli. Ca și o realizarea foarte mare pentru noi este deschiderea Centrului de Excelență. A fost o surpriză plăcută că am reușit să facem asta, deși ordinul de ministru este mai vechi. Și aș vrea să menționez aici tot ajutorul pe care l-am primit de la Primăria Municipiului Timișoara și de la Consiliul Local care finanțează în totalitatea funcționarea acestui centru.
-Ce și-a propus Inspectoratul Școlar să facă în 2016, dar nu a reușit?
Nu e neapărat o nerealizare, ci o decalare a unui program. Nu am fost foarte pregătiți cu acest concurs pentru directorii de școli, nu am știut că el vine în luna septembrie, iar timpul de organizare a fost scurt. Poate nu am reușit aici să atingem un obiectiv pe care ni l-am propus, acela de a intra în unitățile de învățământ într-un mod prietenos, într-un mod corect. Ne-am fi dorit ca pe o strategie, la care noi lucrăm oricum, să mergem spre colegii noștri fără ca ei să perceapă că noi îi controlăm. Inspecțiile nu mai trebuie văzute ca niște controale. Noi vrem să devenim de-ai casei în unitățile lor de învățământ, să sprijinim și să oferim un real ajutor.
-În afara acestui deziderat, ce alte ținte mai aveți pentru următorul an?
Ca și țintă prioritară este Planul de Școlarizare și Rețeaua. Suntem puțin decalați și aici, dar trebuie să prioritizăm și să dăm un aviz conform Primăriei Timișoara și celorlalte primării din județ pe o rețea reală. Trebuie să construim un plan de școlarizare real, cât mai aproape de realitate. Noi îl vom pune prioritar pe elev, ne vom concentra asupra lui. Planul de Școlarizare se va modifica ușor în ceea ce privește numărul de clase în anul următor.
Lasă un răspuns