Skip to main content

Au plecat la muncă în străinătate, iar la întoarcere şi-au găsit casele goale! Păţania a şase familii care au căzut pradă unor hoţi

Doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti după ce au dat atac după atac, iar ţintele erau chiar vecinii lor.

Este vorba despre doi adolescenţi, în vârstă de 18 ani, respectiv 16 ani, din comuna Ineu, judeţul Bihor, care acţionau ca la carte.

Puneau ochii pe câte o casă din împrejurimi, studiau cu atenţie terenul, se asigurau că proprietarii nu se întorc acasă prea curând, după care dădeau lovitura.

Pentru a nu fi prinşi în fapt, dar şi pentru a se asigura că jaful va fi descoperit târziu, cei doi au luat în vizor locuinţele a şase consăteni care sunt plecaţi în străinătate.

Au intrat în ficare din cele şase case şi au furat tot ce le-a căzut în mână, de la bijuterii la haine şi chiar aparate electrice.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 11 martie – 17 aprilie a.c., cei doi ar fi pătruns, prin escaladare și efracție, în șase locuințe din localitatea de domiciliu, ale căror proprietari erau plecați în străinătate și ar fi sustras aparatură electrică și electronică, o pereche de cercei din aur, scule, îmbrăcăminte, produse cosmetice, parfumuri și alte bunuri, cauzând astfel un prejudiciu total în valoare de 10.500 lei, recuperat parțial de polițiști”, transmite IPJ Bihor.

Poliţiştii bihoreni le-au dat de urmă hoţilor şi i-au dus direct după gratii, fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Totodată, oamenii legii continuă ancheta într-un dosar penal pentru furt calificat, pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs totul, dar și pentru a recupera restul prejudiciului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.