Skip to main content

Au început înscrierile pentru Timişoara City Marathon! Hai să alergi şi tu, în Capitala Europeană a Culturii

Timișoara City Marathon a deschis înscrierile la toate cele patru curse de alergare deja tradiționale printre iubitorii de mișcare în aer liber.

Aflat la cea de-a șaptea ediție, evenimentul organizat de Club Sportiv Alergotura încurajează un stil de viață sănătos, iar anul acesta, special pentru Timișoara, vine cu cîteva noutăți menite să facă participarea alergătorilor la evenimente cât mai accesibilă.

Timișoara City Marathon îi invită pe toți cei care iubesc sportul și experiențele noi duminică, în 22 octombrie să sărbătorească prin alergare și să (re)descopere Capitala Europeană a Culturii, alergând cu voie bună la cele patru curse pregătite:

Maratonul „Cavalerii Cetății” by Flexik Automation.Startul maratonului de 42 de km va fi dat pentru cel mult 100 de participanți în centrul localității Otelec;

Semimaratonul „Eugeniu de Savoya”by FORVIA/Hella la sunt disponibile maximum 200 de locuri;
Crosul „Poarta Forforosa” așteaptă un număr de cel mult 300 de participanți;

Crosul „Batalionul Banat” – în limita a 400 de participanți.

Evenimentul este unul competiţional, așa că cei mai buni alergători la toate cele patru curse vor fi premiati de organizatori.

„Suntem extrem de entuziasmați să continuăm tradiția Timișoara City Marathon în mult așteptatul an al Capitalei Europene a Culturii. De altfel, încă de la prima ediție a evenimentului, cea din 2017, ne-am dorit ca Timișoara City Marathon să devină un eveniment emblemă al Timișoarei în Europa, inspirați fiind, încă de atunci, de prestigiosul titlu european. Va fi un eveniment de anvergură pentru că Timișoara îmbină frumos toate ingredientele necesare: contextul istoric, povestea pe care cu grijă o țesem în jurul curselor, rutele pe care le alegem pentru ca toți participanții, indiferent de orașul sau țara din care provin, să descopere frumusețea acestui oraș. Venim și anul acesta cu o serie de noutăți și surprize pentru alergători, însă poate cel mai important este că încurajăm participarea copiilor la două curse, încercând astfel să dezvoltăm acest spirit al unei vieți sănătoase, prin mișcare. Înscrierea lor este gratuită”, explică Alexandru Lorinti, președinte Club Sportiv Alergotura.

Amintim:

La Crosul „Batalionul Banat” – 3 km. și la Crosul „Poarta Forforosa” – 10 km. pot participa gratuit copiii cu vârste cuprinse între 12-17 ani, respectiv 14-17 ani.

De asemenea, organizatorii alocă gratuit, câte trei locuri la oricare dintre cursele evenimentului pentru Cluburile de Atletism din Timiș, pentru a oferi o șansă cât mai multor juniori și copii să participe la eveniment.

Cei care cumpără un tricou tehnic beneficiază de o reducere a taxei de participare pentru Marathonul „Cavalerii cetății” by Flexik Automation și la Semi-maratonul „Eugeniu de Savoya”.

Înscrierile la Timișoara City Marathon sunt deschise până la data de 9 octombrie 2023 și se pot realiza pe site-ul dedicat, unde sunteți invitați să completați formularul de înscriere.

Mai multe detalii despre înscriere, program și condiții de participare pot fi consultate pe timisoaracitymarathon.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.