Skip to main content

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 1”, UAT Făget

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 1” – cod C3I1A0122000517, UAT Făget.

Proiectul prevede înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea în comun a serviciului de salubrizare şi este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel nr. PNRR/2022/C3/S/I.1.A.

Componenta de management al deşeurilor face parte din Pilonul I. Tranziție verde, iar obiectivul este accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economie circulară.

Obiectivul specific al proiectuluiestedezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară.

Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 19.154.565,00 lei, sumă la care se adaugă TVA în valoare de 3.639.367,35 lei. Investiţia prevede înfiinţarea unor centre de colectare cu aport voluntar în următoarele localităţi din judeţul Timiş: UAT Deta, UAT Făget, UAT Jimbolia, UAT Belinț și UAT Satchinez.

Centrul de colectare cu aport voluntar din orașul Făget, judeţul Timiş, va fi construit pe o suprafaţă de teren de 5.000 mp, iar valoarea investiţiei este de 3.830.913 lei fără TVA.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.