Skip to main content

Atenţie! S-a schimbat locaţia pentru concertul lui Steve Hackett! Celebrul chitarist al trupei Genesis va urca pe scena Filarmonicii

În această seară, de la ora 20:00, în Sala „Capitol”, a Filarmonicii „Banatul”, iconicul chitarist Steve Hackett, membru al celebrei trupe GENESIS și cel mai important artist rock care vizitează orașul nostru, în anul de Capitală Europeană a Culturii, se întâlnește cu publicul timișorean.

Concertul, care va fi deschis de grupul timișorean VanDerCris, condus de Horea Crișovan, trebuia să aibă loc în Parcul Rozelor, însă din cauza instabilităţii vremii din ultima perioadă, organizatorii au schimbat locaţia.

Steve Hackett a făcut parte din formula clasică Genesis, alături de Peter Gabriel și Phil Collins.

Datorită versatilității sale extraordinare, atât în interpretarea chitarei electrice, cât și în compoziție, el include, în creația sa, influențe din jazz, world music și blues.

Remarcabile sunt, însă, și albumele sale de muzică clasică, care cuprind interpretări ale unor piese semnate de compozitori de la Bach la Satie, compoziții proprii de chitară acustică, care au câștigat admirația lui Yehudi Menuhin, precum și albume de chitară/orchestră, ca „A Midsummer Night’s Dream”, înregistrat cu Royal Philharmonic.

Cu Genesis, Steve Hackett a trăit momente memorabile, remarcându-se prin sensibilitatea sunetului său acustic pe „Horizons” și „Blood on the Rooftops”, dar și prin solourile dramatice de chitară rock, de pe „Firth of Fifth” și „Fountain of Salmacis”.

Pe măsură ce s-a angajat în cariera solo, și-a împins limitele muzicale în zone interesante, inventând noi sunete și tehnici.

La mijlocul anilor ’80 a scos un single de succes, „Cell 151”, și a format supergrupul GTR, împreună cu Steve Howe, care a avut mare succes în America.

Prețul unui bilet la concertul lui Steve Hackett & Djabe este de 75 de lei. Bilete pot fi cumpărate de AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.