Skip to main content

Atenţie! S-a schimbat locaţia pentru concertul lui Steve Hackett! Celebrul chitarist al trupei Genesis va urca pe scena Filarmonicii

În această seară, de la ora 20:00, în Sala „Capitol”, a Filarmonicii „Banatul”, iconicul chitarist Steve Hackett, membru al celebrei trupe GENESIS și cel mai important artist rock care vizitează orașul nostru, în anul de Capitală Europeană a Culturii, se întâlnește cu publicul timișorean.

Concertul, care va fi deschis de grupul timișorean VanDerCris, condus de Horea Crișovan, trebuia să aibă loc în Parcul Rozelor, însă din cauza instabilităţii vremii din ultima perioadă, organizatorii au schimbat locaţia.

Steve Hackett a făcut parte din formula clasică Genesis, alături de Peter Gabriel și Phil Collins.

Datorită versatilității sale extraordinare, atât în interpretarea chitarei electrice, cât și în compoziție, el include, în creația sa, influențe din jazz, world music și blues.

Remarcabile sunt, însă, și albumele sale de muzică clasică, care cuprind interpretări ale unor piese semnate de compozitori de la Bach la Satie, compoziții proprii de chitară acustică, care au câștigat admirația lui Yehudi Menuhin, precum și albume de chitară/orchestră, ca „A Midsummer Night’s Dream”, înregistrat cu Royal Philharmonic.

Cu Genesis, Steve Hackett a trăit momente memorabile, remarcându-se prin sensibilitatea sunetului său acustic pe „Horizons” și „Blood on the Rooftops”, dar și prin solourile dramatice de chitară rock, de pe „Firth of Fifth” și „Fountain of Salmacis”.

Pe măsură ce s-a angajat în cariera solo, și-a împins limitele muzicale în zone interesante, inventând noi sunete și tehnici.

La mijlocul anilor ’80 a scos un single de succes, „Cell 151”, și a format supergrupul GTR, împreună cu Steve Howe, care a avut mare succes în America.

Prețul unui bilet la concertul lui Steve Hackett & Djabe este de 75 de lei. Bilete pot fi cumpărate de AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.