Atenție mare, șoferi! La Timișoara, se ridică mașinile ce împiedică lucrările edilitare

Nu vă mai lăsați mașinile parcate aiurea! La Timișoara va fi din nou permisă ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar în regim 24/24, iar taxa de relocare nu este deloc ieftină.

Mai mult, autoritățile locale au hotărât că se vor putea ridica și mașinile care încurcă șantierele de lucru.

Până acum, la Timișoara serviciul de ridicare a mașinilor parcate regulamentar se făcea în intervalul 08.00-17.00, de luni până vineri. Acum, după o hotărâre de Guvern, aleșii locali au decis să modifice parametrii în care mașinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate. În cazurile de forță majoră acestea vor putea fi ridicate 24/24. Mai mult, se vor ridica și mașinile care încurcă buna desfășurare a lucrărilor edilitare.

Programul de desfăşurare a activităţilor de ridicare, transport, depozitare, relocare şi eliberare a vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează, pe durata a 24 de ore. Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spaţiile special amenajate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore. Plata serviciului de relocarea a vehiculelor oprite/staţionate în zonele în care se execută lucrări şi care blochează frontul de lucru în cadrul execuţiei lucrărilor de reabilitare, modernizare sau intervenţie la infrastructura tehnico-edilitară şi/sau carosabil, trotuare etc., va fi suportată de operatorul economic care solicită relocare în baza unui acord încheiat cu operatorul serviciului”, se arată în proiectul votat astăzi de aleșii locali.

În ceea ce priveşte costul recuperării unei maşini, ridicarea vehiculului va costa 150 de lei, iar relocarea acestuia 300 de lei. În plus, va fi percepută o taxă pe ziua de staționare în depozit care este 5 lei.

Serviciul de ridicare, transport, depozitare, relocare şi eliberare a vehiculelor va fi gestionată de Societatea Drumuri Municipale (SDM).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.