Skip to main content

Atenţie la deşeurile medicale şi a celor rezultate din construcţii şi demolări! Primăria Timișoara impune noi taxe și amenzi pentru gestionarea necorespunzătoare

Începând din acest an, atât generatorii de deșeuri medicale cât și generatorii de deșeuri din construcții și demolări, vor trebui să depună la Primăria Municipiului Timișoara, un plan de gestionare al acestora.

Astfel, până la data de 1 martie 2024, fiecare dintre categoriile vizate mai sus, vor trebui să prezinte Planul de gestionare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală (umană și veterinară) sau, după caz, Planul de eliminare a deșeurilor provenite din lucrările de intervenții, refaceri și construcții edilitar–gospodărești.

CITEŞTE ŞI: Bătaie, la Mc Donald’s! Un tânăr a ajuns la spital, după ce a claxonat, în timp ce aştepta să îşi comande mâncare

Acestea vor conține informații despre gestionarea deșeurilor generate în anul precedent, 2023, iar pentru avizarea lor, se va percepe o taxă de 50 lei.

Menționăm, de asemenea, că nedepunerea acestor planuri de gestionare a deșeurilor atrage după sine amenzi contravenționale de până la 2500 lei.

Toate documentele necesare completării acestor planuri se regăsesc pe site-ul instituției, aici: https://servicii.primariatm.ro/planul-anual-gestiune-deseuri-medicale, https://servicii.primariatm.ro/planul-anual-gestiune-deseuri-edilitare iar depunerea lor poate fi făcută atât fizic, intr-un exemplar, la Camera 12 – Serviciul Informare și Consiliere Cetăţeni, ghişeele 1 şi 2, cât și online, la adresa de mail primariatm@primariatm.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.