Skip to main content

Atenție la ce mesaje distribuiți pe Facebook, Instagram sau TikTok! Riscați amenzi de până la 2.000 de lei

Întrucât campania electorală s-a încheiat, iar alegerile locale și cele europarlamentare sunt la un pas distanță, oamenii legii îi sfătuiesc pe toți să aibă grijă la ce aleg să posteze în mediul online.

Așadar, orice act de susținere publică a candidaților sau partidelor, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, poate fi considerat o încălcare a legii.

Mai exact, după încheierea celor 30 de zile destinate campaniei electorale, nu mai poți distribui pe Facebook, Instagram sau TikTok niciun fel de postare care să conțină material electoral.

Mai mult, redistribuirea unor postări mai vechi, proprii sau ale unor persoane din sfera politică, este interzisă, acest fapt încalcând, de asemenea, legea.

Cei care nu respectă aceste reguli, riscă amenzi usturătoare, începând de la 1.400 de lei și până la 2.000 de lei.

„Așa cum știți campania electorală pentru alegerile din data de 9 iunie a început în urmă cu 30 de zile și s-a încheiat oficial astăzi la ora 7.00, deci de la acel moment sunt interzise acțiunile de promovare electorală, precum lansarea, afișarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip. Persoanele care continuă acțiunile de campanie electorală pot fi sancționate cu amendă cuprinsă între 1.400 și 2.000 de lei”, transmite Centrul de Comunicare Județean Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.