Skip to main content

Arme, cartușe dar și trofee de vânat, ridicate de polițiști în urma unor percheziții, din locuințele unor braconieri!

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști, fiind cercetați într-un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic și contrabandă calificată.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Hațeg.

Mai exact, polițiștii au descins la locuința unui bărbat de 37 de ani, din comuna General Berthelot din județul Hunedoara. Aici au găsit o armă de vânătoare letală, o armă de vânătoarele cu glonț, având montat pe acesta un sistem de ochire tip lunetă, un dispozitiv metalic pentru sertizat muniție, mai multe cutii cu muniție dar și carne și oase, ce par a fi de vânat.  

Oamenii legii au descins și la imobilele situate în comuna Bara, județul Timiș, folosite de un alt bărbat, de 39 de ani, bănuit de braconaj. De aici, polițiștii au ridicat un cartuș letal, cu capsă nepercutată, iar din autoturismul parcat în fața casei bărbatului au fost ridicate: un tub de cartuș, cu capsă percutată și două cartușe cu capsa nepercutată. Totodată, polițiștii au ridicat dintr-un al doilea autoturism parcat în zona locuinței, un craniu căprior, iar din fața porții de acces într-o anexă a imobilului, dintr-o cutie metalică, polițiștii au ridicat un craniu de căprior, în timp ce, din podul anexei imobilul, au ridicată o lădiță din plastic, în care se aflau două cranii de căprior.

La aproximativ 300 de metri față de imobilul bărbatului, polițiștii au găsit și au ridicat, dintr-o autoutilitară folosită de bărbat, un cartuș letal cu capsă nepercutată. Toate elementele de muniție și trofeele au fost deținute fără drept de bărbatul de 39 de ani.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că armele, elementele de muniție și trofeele găsite la percheziții au fost deținute fără drept de cei doi bărbați, armele și cantitatea de muniție fiind folosite pentru comiterea actelor de braconaj cinegetic pe raza fondurilor cinegetice din județele Hunedoara și Timiș. În urma administrării probatoriului, față de cei doi bărbați, polițiștii au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore, aceștia urmând a fi prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, cu propuneri legale”, transmite IPJ Hunedoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.