Skip to main content

Aquatim preia operarea sistemului de apă și canalizare din Lugoj!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Începând de mâine, Aquatim SA va prelua operarea sistemului de apă și canalizare din Lugoj.

În prezent, infrastructura este veche, fragilă și predispusă la avarii frecvente și grave. În plus, cele trei stații de tratare a apei potabile, precum și stația de epurare sunt dotate cu echipamente vechi și deteriorate și necesită o retehnologizare completă.

Până acum, societatea Meridian 22 SA a încercat să facă față singură gestionării serviciilor de apă și canalizare din Lugoj, însă i-a fost imposibil să obțină finanțări suficient de consistente încât să susțină nevoia permanentă de reabilitare și extindere a infrastructurii. Preluarea de către Aquatim înseamnă și o șansă de a obține fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii.

Acțiunea de preluare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare din Lugoj de către Aquatim înseamnă atât apă curată și sigură la robinete, trecerea la un sistem modern de contorizare și facturare, precum și furnizarea unui număr considerabil de locuri de muncă pentru locuitorii orașului.

În momentul de față, localitățile din România cu mai mult de 10.000 locuitori, deci și orașul Lugoj, se află într-o situație foarte dificilă, fiind în curs de sancționare de către Curtea de Justitie a Comisiei Europene pentru neîndeplinirea integrală a obligațiilor de colectare și epurare a apelor urbane reziduale. Aceste obligații au intrat în vigoare încă din 2016.

Pentru încălcarea legislației europene, pentru fiecare caz de infringement, amenda este de 1,7 milioane de euro, plus penalități de până la 124.000 de euro pentru fiecare zi de întârziere în aplicarea normelor europene.

Tarife noi pentru serviciile de apă și de canalizare din Lugoj

Tarifele aplicate de Aquatim la nivelul ariei de operare, astfel și în Lugoj, odată cu preluarea serviciilor, vor fi, pentru serviciul de alimentare cu apă, de 7,71 lei/metru cub (0,0077 lei/litru), iar tariful pentru canalizare va fi de 7,86 lei/metru cub – la ambele se adaugă cota de TVA de 9%. Acest tarif este unic în toată aria de operare a Aquatim.

La dispoziţia clienților există mai multe modalități de plată a facturii: on-line, pe pagina web  www.aquatim.ro (prin caesarean butonului „Plata fără cont” sau a portalului dedicat clienților, unde se poate plăti în sistem securizat, prin card bancar), aplicația My Aquatim (disponibilă pentru Android si IOS), bănci (ghișeu, virament, bancomat, direct debit sau internet banking), magazinele din rețeaua PayPoint, unitățile poștale informatizate, serviciul Westaco Expres (disponibil în stațiile OMV), centrele de plăți Un-doi, casieriile Aquatim.

Totodată, consumatorii au la dispoziție 24 de ore din 24 serviciul call-center și dispeceratul Aquatim, telefon 0356914, care preia sesizările legate de funcționarea serviciilor de apă și de canalizare (presiune și debit reduse, canalizare înfundată etc.).


Mai bine de 400 de milioane euro, bani ai Uniunii Europene, au fost folosite de Aquatim pentru reabilitarea și extinderea rețelelor în toate localitățile pe care le-a preluat până acum. Programul de Dezvoltare Durabilă (PDD), proiect cofinanțat de Uniunea Europeană, pe care Aquatim îl implementează, în prezent, la nivelul județului Timiș, se adresează exclusiv operatorilor de apă.

Activitatea companiei este coordonată din Timișoara, iar operarea în județ este organizată prin 5 sucursale în Buziaș, Deta, Făget, Jimbolia și Sânnicolau Mare, iar de mâine, Lugojul este sucursala cu numărul 6. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Percheziții efectuate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș, la locuința unui lugojean, într-un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Pompierii au fost solicitați, în această după amiază, să intervină pentru stingerea unui incendiu puternic ce a cuprins anexa unei case și care amenința să se extindă și la locuința din apropiere.
Delegația Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, condusă de către secretarul general, Marcel Miclău, a participat la Varșovia, la cea de-a 23-a reuniune a Consiliului de administrație al Rețelei Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest organizează seminarul de informare privind oportunitățile de finanțare oferite în 2025 prin Planul Strategic PAC 2023-2027.
Societatea de Transport Public Timișoara informează că, sâmbătă, 14 iunie, circulația ambarcațiunilor de transport public local pe Canalul Bega va fi suspendată temporar între orele 08.00 și 14.00.
Sâmbătă, 14 iunie, de la ora 9:00, Parcul Alpinet din Timișoara (în spatele Catedralei) găzduiește cea de-a noua ediție Make it! Race it! Recycle it!, evenimentul nonconformist care aduce pe Bega bărci construite din materiale reciclabile și multă, multă imaginație.
Atelierele consultative cu timișorenii, pentru identificarea celor mai bune soluții pentru restaurarea și valorificarea Sinagogii din Fabric s-au încheiat. Acum, Primăria, în parteneriat cu World Monuments Fund, a demarat procesul de elaborare a temei de proiectare a obiectivului.
Proiectul PEDA GREEN devine realitate! Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara dă startul unui demers educațional verde și inovator prin care va fi transformată curtea școlii într-un spațiu viu de învățare în aer liber!