AQUATIM infestează apa cu otrava corupției (1)

16 milioane de euro aruncate în canal și pe apa sâmbetei. Un grup de oameni deștepți, fentează sistemul și pun mâna pe banii Companiei de Apă și Canal a Timișoarei, AQUATIM.

Este vorba de trei firme abonate, pe bani grei, la lucrările de investiții ale Aquatim: SC TUBULAR TEHNO-SISTEM, TUBOTERM CONSTRUCT și ROM – INSTAL.

Prima dintre ele, SC TUBULAR TEHNO-SISTEM, a fost înființată în anul 1998 de către omul de afaceri Ioan Elekeș.

Coincidență sau nu, și soția lui și-a deschis o firmă similară, și ca nume, și ca domeniu de activitate: TUBOTERM CONSTRUCT, în care și l-a luat ca partener pe Roman Napău. Acesta este cumnatul unei PNL-iste,Luminița Napău, angajată a Aquatim și mâna dreaptă a directorului general Ilie Vlaicu.

Cea de-a treia societate, prin care banii de la Aquatim erau sifonați de băieții deștepți din cooperativă, a fost înființată tot de un om din sistem. Este vorba despre Ovidiu Napău, fost angajat al Aquatim, nimeni altul decât soțul Luminiței Napău. ROM – INSTAL, acesta și-a luat drept asociat, fratele geamăn, Roman Napău, care așa cum am arătat mai sus, este este acționar și în Tuboterm Construct.

În ultimii ani, cele trei firme au reușit să câștige licitații și contracte prin atribuire directă în valoare de aproximativ 16 milioane de euro.  

În anul 2012, Luminița Napău avea, în cadrul Aquatim, funcția de șef Serviciu Programe Internaționale – Manager de Proiect POS MEDIU. Adică supraveghea întocmirea caietelor de sarcini pentru lucrările din două mari proiecte de infrastructură: “Extinderea și Modernizarea Rețelelor de Apă și Canalizare în orașul Sânicolaul Mare” și „Extinderea și Modernizarea Rețelelor de Apă și Canalizare în Timișoara Nord”.

După finalizarea caietelor de sarcini și a celorlalte documente pentru licitație, Luminița Napău s-a mutat subit într-un alt departament al Aquatim. Aparent, nimic nu o leagă de organizarea licitațiilor ulterioare, câștigate amândouă de firma SC TUBOTERM CONSTRUCT, a cumnatului său.

În realitate însă, Luminița Napău a fost în conflict de interese, pentru că la baza așa ziselor licitații a stat documentația întocmită de echipa pe care o conducea.

Astfel, în 2012, TUBOTETERM CONSTRUCT, firma cumnatului său, a semnat cu societatea Aquatim contractul nr. 218/AP/30 în valoare de 20 de milioane de lei și contractul nr. 256/AP din 05.12.2012 în valoare de 30 de milioane de lei.

VOM REVENI

sursa foto: evz.ro

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comentarii (3)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Foto şi video: Cel mai instagramabil loc din Timişoara! Tunelul iubirii oferă, în aceste zile, un adevărat spectacol vizual şi olfactiv

În Timişoara, ştii că a venit cu adevărat primăvara, atunci când înfloresc prunii sălbatici din spatele Catedralei.

Transport uriaş de medicamente contrafăcute, oprit de poliţişti! Au fost descoperite mii de cutii cu pastile falsificate

A fost deschisă o anchetă de amploare pentru destructurarea unei reţele care punea în vânzare medicamente care le puteau face bolnavilor, mai mult rău decât bine.

Se reiau lucrările pe drumul spre autostradă, prin Giarmata! Licitaţia a fost câştigată de Strabag

Epopeea lărgirii la patru benzi a drumului care face legătura din Timişoara şi autostrada A1 pare să se apropie de sfârşit, odată cu finalizarea licitaţiei pentru sectorul de după Dumbrăviţa.

Infracțiuni pe bandă rulantă! Un tânăr, drogat și cu permisul suspendat, prins la volanul unei mașini neînmatriculate!

Trei infracțiuni, dintr-un foc! Un tânăr de 34 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic de polițiști, pe Calea Lugojului din Timișoara.

Începe simularea Evaluării Naționale! În Timiș sunt așteptați să participe la testări peste 5.500 de elevi de clasa a VIII-a

Încep emoțiile pentru elevii de gimnaziu din anii terminali. Mâine are loc prima probă scrisă din cadrul simulării Evaluării Naționale.

Nesimțirea l-a costat scump pe un tânăr din Timiș! A fost amendat cu peste 10.000 de lei și a rămas și fără mașină

Un tânăr de 23 de ani a încasat două amenzi, în valoare de peste 10.000 de lei, iar mașina i-a fost confiscată.

FOTO Apariţie surpriză, pe Stadionul Dan Păltinişanu! O vulpe a fost surprinsă în timp ce se plimba nestingherită în tribune

Vizitator neașteptat, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara! Arena închisă de autorități de mai bine de un an, are parte de vizitatori mai puțin obișnuiți. O vulpe a fost surprinsă în timp ce inspecta cu atenție tribunele stadionului.

Zeci de tone de îngrășământ de azot, confiscate de polițiștii timișeni! Au fost întocmite și trei dosare penale

Aproape 70 de tone de îngrășământ de azot, confiscate de polițiștii din Timiș, în urma unor verificări.

Vă pregătiți de curățenia de primăvară? Scăpați gratuit de deșeuri la unul dintre cele patru puncte de colectare ale Retim?

Municipalitatea face apel la timișoreni să folosească punctele de colectare a deșeurilor deschide în oraș.

Continuă acțiunea de plantare la centura verde a Timișoarei! Cei care vor să participe încă se mai pot înscrie

În acest sfârșit de săptămână Asociația Verde de Banat va continua acțiunea de plantare la centura verde a Timișoarei, în zona din spatele Pieței Mehala, înspre podul de la ieșirea din oraș către Săcălaz.

Atac în apropierea unui loc de joacă din Timișoara! Un copil a fost lovit și jefuit! Mama acestuia a alertat Poliția

Scene șocante în apropierea unui parc din Timișoara! Un copil a fost tâlhărit în miezul zilei.

Anunţ de ultimă oră, privind Centura de sud a Timişoarei! Când va fi gata şoseaua?

Începe un nou episod din epopeea Variantei de ocolire a Timişoarei, prin zona de sud. Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

FOTO Palatul Apelor din Timișoara își deschide porțile și își întâmpină vizitatorii cu o expoziție realizată de artiști locali

Administrația Bazinală de Apă Banat organizează pentru prima dată de când Palatul Apelor a fost restaurat un eveniment cultural, pentru a marca anul Timișoarei – Capitală Culturală Europeană și sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei.

TNTm deschide Anotimpurile FEST-FDR cu spectacolul BROS de Romeo Castellucci!

În anul Capitalei Europene a Culturii, Teatrul Național din Timișoara deschide Anotimpurile FEST-FDR vineri, 31 martie.

100.000.000 de lei, pentru Colterm! Consilierii locali votează săptămâna viitoare, achitarea în avans, a subvenţiilor pentru energia termică

Pe ultima sută de metri, autorităţile locale au agreat soluţia propusă de administratorul judiciar şi cel special de la Colterm, pentru evitarea falimentului.

Liceului Shakespeare din Timişoara intră în şantier! Va fi refăcut acoperişul

A fost semnat contractual pentru refacerea acoperişului de la Liceul Teoretic „William Shakespeare” din Timişoara, în valoare de 378.377,62 lei plus TVA.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.