Skip to main content

AQUATIM infestează apa cu otrava corupției (1)

16 milioane de euro aruncate în canal și pe apa sâmbetei. Un grup de oameni deștepți, fentează sistemul și pun mâna pe banii Companiei de Apă și Canal a Timișoarei, AQUATIM.

Este vorba de trei firme abonate, pe bani grei, la lucrările de investiții ale Aquatim: SC TUBULAR TEHNO-SISTEM, TUBOTERM CONSTRUCT și ROM – INSTAL.

Prima dintre ele, SC TUBULAR TEHNO-SISTEM, a fost înființată în anul 1998 de către omul de afaceri Ioan Elekeș.

Coincidență sau nu, și soția lui și-a deschis o firmă similară, și ca nume, și ca domeniu de activitate: TUBOTERM CONSTRUCT, în care și l-a luat ca partener pe Roman Napău. Acesta este cumnatul unei PNL-iste,Luminița Napău, angajată a Aquatim și mâna dreaptă a directorului general Ilie Vlaicu.

Cea de-a treia societate, prin care banii de la Aquatim erau sifonați de băieții deștepți din cooperativă, a fost înființată tot de un om din sistem. Este vorba despre Ovidiu Napău, fost angajat al Aquatim, nimeni altul decât soțul Luminiței Napău. ROM – INSTAL, acesta și-a luat drept asociat, fratele geamăn, Roman Napău, care așa cum am arătat mai sus, este este acționar și în Tuboterm Construct.

În ultimii ani, cele trei firme au reușit să câștige licitații și contracte prin atribuire directă în valoare de aproximativ 16 milioane de euro.  

În anul 2012, Luminița Napău avea, în cadrul Aquatim, funcția de șef Serviciu Programe Internaționale – Manager de Proiect POS MEDIU. Adică supraveghea întocmirea caietelor de sarcini pentru lucrările din două mari proiecte de infrastructură: “Extinderea și Modernizarea Rețelelor de Apă și Canalizare în orașul Sânicolaul Mare” și „Extinderea și Modernizarea Rețelelor de Apă și Canalizare în Timișoara Nord”.

După finalizarea caietelor de sarcini și a celorlalte documente pentru licitație, Luminița Napău s-a mutat subit într-un alt departament al Aquatim. Aparent, nimic nu o leagă de organizarea licitațiilor ulterioare, câștigate amândouă de firma SC TUBOTERM CONSTRUCT, a cumnatului său.

În realitate însă, Luminița Napău a fost în conflict de interese, pentru că la baza așa ziselor licitații a stat documentația întocmită de echipa pe care o conducea.

Astfel, în 2012, TUBOTETERM CONSTRUCT, firma cumnatului său, a semnat cu societatea Aquatim contractul nr. 218/AP/30 în valoare de 20 de milioane de lei și contractul nr. 256/AP din 05.12.2012 în valoare de 30 de milioane de lei.

VOM REVENI

sursa foto: evz.ro

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (3)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.