Skip to main content

Aproape 5 milioane de euro, în bugetul Timişoarei ! Peste 20% dintre contribuabili şi-au plătit deja impozitele pentru anul în curs

În prima lună de încasare a impozitelor şi taxelor locale, aproape 54.000 de timişoreni s-au grăbit să îşi achite dările către bugetul local şi astfel, să beneficieze de reducerea de 10%, acordată celor care fac plăţile integrale, până pe 31 martie.

Suma totală încasată de la persoanele fizice este de peste 20 de milioane de lei, iar de la cele 613 persoane juridice, totalul încasărilor se ridică la peste 3,8 milioane de lei.  

Cei mai mulţi dintre timişorenii care s-au grăbit să îşi achite impozitele au ales modalități de plată moderne.

CITEŞTE ŞI: Video: Primele imagini cu femeile care l-au ajutat pe afaceristul-cămatar din Lugoj, în activităţile ilicite

Astfel că 20. 841 preferat plata online, 9.057 – plata cu cardul și 428 au optat pentru achitarea taxelor locale cu ordin de plată.

În Timişoara sunt aşteptate să îşi plătească impozitele pe case, apartamente şi maşini, 227.903 persoane fizice şi 27.574 persoane juridice.

Plata impozitului este disponibilă fizic la casieriile din incinta sediului DFMT de pe str. Demetriade nr.1 (incinta Iulius Mall), sau la oficiile poștale din oraș, iar online AICI.

La fel ca şi în anii precedenţi, timişorenii care îşi achită integral impozitele până pe 31 martie beneficiază de o bonificaţie de 10%.

Nivelul impozitelor pentru 2024 este cu 13,8% mai mare faţă de anul trecut, acesta fiind indexat cu rata inflaţiei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.