Skip to main content

Aproape 400 de doamne, la lansarea Organizației de Femei AUR Timiș. La eveniment au primit sfaturi despre sănătate, muncă și familie

AUR Timiș a lansat astăzi Organizația de Femei. Doamnele prezente au primit și o serie de sfaturi despre sănătate, muncă și familie.

Evenimentul a avut loc la Hotel Timișoara, unde au participat aproape 400 de persoane, membri și simpatizanți.

Venim în fața dumneavoastră cu gândul că este cazul ca și în România să nu se mai spună într-una ”la noi nu se poate”, ”la noi e prea târziu ca să mai faci ceva”, ”la noi totul e pierdut”, ”la noi s-a greșit atât de mult încât acum poate să vină oricine că nu mai poate repara”. Nu! Nu mai putem să acceptăm să ni se spună acest lucru, nu mai putem să acceptăm că la noi în țară, unde noi avem puterea, nu se mai poate face nimic. Ba da! Se poate face! Și ne adunăm și strângem rândurile ca să arătăm că se poate face și la noi. Și când spunem acest lucru ne gândim, în special, la copiii noștri și la viitorul lor, pentru că fetițele și băieții noștri sunt egali copiilor din vest și din lumea întreagă. Copiii noștri nu mai trebuie să intre în viață cu complexe de inferioritate, cu sentimente de frică sau că ei nu ar fi de ajuns prin ceea ce reprezintă ei”, spune Ramona Ioana Bruynseels, președintele Organizației de femei AUR .

Sănătatea a fost unul dintre subiectele pe care doamnele de la AUR au pus un accent deosebit. Femeile au subliniat însă și problemele din sistemul românesc de sănătate.

Avem în vedere trei aspecte deosebit de importante și acestea se referă pe deoparte la legislația Uniunii Europene cu privire la sănătate, la sistemul de sănătate românesc și la sănătatea proprie. Dacă vorbim despre sistemul de sănătate din România știți foarte bine că în ultimii ani s-a construit un singur spital, cel de la Mioveni, în rest toate celelalte spitale din nefericire se află în stare de degradare, avem infecții nosocomiale peste tot, care nu se raportează corespunzător, suntem pe primul lor din păcate în Europa în ceea ce privește incendiile din spitale și care se soldează cu victime, și de asemenea trebuie să avem în vedere că tot în spitale de multe ori medicamentele lipsesc”, spune Angi Veronica Mateescu, expert și coordonator în proiecte de investiții AUR.

La întâlnire au participat și femei din partea Partidului Republican, cu care AUR este în alianță.

Împreună putem să conturăm lucruri fumoase și să ne acceptați ca noi, femeile republicane, să fim femeile de diamant care vom pune umărul ca această țară lucrurile să meargă bine și din ce în ce mai bine. Este un subiect destul de controversat în ultima perioadă, în ceea ce privește problematica fondurilor europene pentru că suntem aproape în 2024 și în acest moment noi nu avem dat drumul la toate liniile de finanțare așa cum ar trebui, avem încă o problemă pentru că din păcate modul în care sunt accesate fondurile fac munca celor de la DNA grea și foarte grea, pentru că apar ca ciupercile după ploaie aceste firme de consultanță și cu care noi, prin Asociația pe care am înființat-o în 2012 a reprezentaților în domeniul consultanței în managementul proiectului, pentru că asta este adevarata muncă în a elabora cererile de finanțare și mai apoi în a implementa proiectele și din păcate ajungem să fim în situația în care să avem aceste deturnări de fonduri. Majoritatea celor care aplică pentru fonduri sunt femei care vin către noi și care și doresc să acceseze, însă în momentul în care aplică apare un bărbat care încheie contractul”, spune Andreea Medișanu, reprezentantă a Partidului Republican și care este manager de proiecte pe fonduri europene.

Femeile au mai primit sfaturi de la specialiști despre cum sa își păstreze echilibrul în viața de familie sau despre gastronomie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.