Skip to main content

Apel pentru salvarea căminului pentru oameni fără adopost! Roxana Iliescu le cere consilierilor locali să sprijine funcţionarea acestui adăpost

Scandalul din jurul Centrului de cazare pentru persoane fără adăpost, închis de inspectorii OPC, scoate la iveală adevărata problemă cu care se confruntă cei care administrează locaţia.

Funcţionarea căminului depinde, în cea mai mare parte, de subvenţia de 1.400 de lei pe lună/ beneficiar acordată de la bugetul local.

Banii sunt insuficienţi pentru asigurarea hranei, plata utilităţilor, îngijiirea celor 45 de oameni aflaţi în dificultate şi asigurarea tuturor condiţiilor în care aceştia să trăiesc.

CITEŞTE ŞI: Amenda uriaşă primită de o femeie care a abandonat o pisică rănită! Avertismentul poliţiştilor pentru cei care îşi lasă animalele în voia sorţii

Tocmai de aceea, consilierul local, Roxana Iliescu a decis să îşi doneze indemnizaţia şi face un apel la colegii ei să îi urmeze exemplul.

“Referitor la scandalul de ieri privind Fundația “Timișoara” 89- Centru de cazare pentru persoane rămase fără adăpost, reprezentată prin domnul Petru Ilieșu, mă rezum la a spune doar atât:

Suspendarea activității fundației este pe o durată de 3 luni.

3 luni în care reprezentanții fundației trebuie să îndeplinească măsurile lăsate de autorități.

Cu cât sunt îndeplinite aceste măsuri mai repede, cu atât fundația poate sa-și reia activitatea mai curând.

În consecință, m-am hotărât să donez (art. 1011 alin. 4 Cod Civil- dar manual) suma de 1135 lei acestei fundații, echivalentul indemnizației mele de consilier local pe o lună de zile.

Fac apel cu această ocazie și către colegii mei consilieri locali să-și doneze îndemnizația aferentă pe o lună de zile. Suntem 27! S-ar strânge astfel o sumă importantă pentru fundație în vederea rezolvării problemelor constatate și reluarea activității cât mai repede!”, a scris Roxana Iliescu, pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.