Aparatură nouă care ajută la diagnosticarea și tratarea cancerului, ajunge la Institutul OncoGen până la sfârșitul anului!

Aparatură de ultimă generație va ajunge la Institutul OncoGen, în perioada imediat următoare.

Valoarea aparaturii se ridică la aproximativ 2,3 milioane de euro și este extrem de necesară în perfecționarea diagnosticului și a tratamentului în tumorile maligne. 

CITEȘTE ȘI: Kassandra a fost operată din nou! Fetiţa maltratată de bunică a ajuns pentru a pentru a 48-a oară, pe masa de operaţii

Proiectul este realizat pe fonduri transfrontaliere, în parteneriat cu Spitalul din Reșița și Spitalul din Pozarevac (Serbia).

Este un proiect foarte important atât pentru România, cât și pentru Serbia. Prin acest proiect se va ușura munca din spitalelele din Timișoara, Reșița Și Pozarevat. Vor fi multe beneficii pentru populația din ambele părți ale graniței. Este un câștig foarte mare pentru toată lumea. Va fi modernizat un etaj întreg al Spitalului din Pozarevat, care va fi adus la standarde moderne. Cred că astfel de proiecte trebuie susținute din toate punctele de vedere”, spune Vladan Tadic, consulul Serbiei la Timișoara.

Până în 15-20 decembrie ar trebui să vină toate echipamentele, pentru că banii pentru aceste echipamente sunt împrumut de la Consiliul Județean, pentru că asta este regula în acest proiect, urmând ca anul viitor să dăm banii înapoi Consiliului Județean, după ce primim fondurile de la UE. Tot ce facem aici este pentru bolnavii de cancer. Acum încercăm să punem la punct cel mai performat și cel mai mare centru de diagnostic molecular din țară și care va permite un diagnostic mai bun, mai rapid și o urmărire mai bună a pacienților cu cancer și indicații terapeutice mai precise”, spune Virgil Păunescu.

Astfel, în următoarele luni, în CentrulOncoGen, vor ajunge echipamente de ultimă generație destinate diagnosticului de precizie în cancer, precum:

1. Secvențializator genic pentru întregul genom. Permite secvențierea întregului genom uman, în scopul identificării mutațiilor genice care apar ca urmare a procesului tumoral.

2. Secvențializator genic țintit pentru ADN și ARN. Facilitează identificarea terapiei țintite antitumorale, ca urmare a modificărilor genice care survin la nivelul ADN-ului și ARN-ului în cancer.

3. Secvențializator genic de validare a rezultatelor obținute cu cele două sisteme anterioare, necesar pentru obținerea unui diagnostic de precizie – cerință obligatorie prin lege pentru diagnosticul de precizie în cancer.

4. Thermocycler pentru reacția de polimerizare în lanț a acizilor nucleici, necesar pentru pregătirea probelor în vederea secvențierii genice.

5. Sistem microarray. Permite determinarea cantitativă a expresiei genice în afecțiunile maligne.

6. Sistem de izolare și purificare automată a ADN-ului în vederea secvențierii genice.

7. Analizor multiplex pentru determinări imune. Permite analiza interacțiunilor dintre celulele tumorale și celulele sistemului imun.

8. Sistem de testare a capacității funcționale a sistemului imun. Permite analiza integrată a funcției de apărare a organismului împotriva transformării tumorale.

9. Sistem complex de manipulare și procesare celulară. Permite izolarea, manipularea și procesarea în condiții sterile a celulelor sistemului imun, în vederea utilizării în transfer autolog pentru imunoterapia afecțiunilor maligne.

10. Bioimprimantă 3D cu cameră sterilă. Generează modele tisulare 3D pentru testarea eficienței terapiilor antitumorale de ultimă generație.

CITEȘTE ȘI: Timişenii din zona I au şansa de a scăpa de deşeurile voluminoase! A început o nouă campanie, derulată de Retim

Totodată va fi livrat un sistem integrat de telemedicină și PACS (Picture Archiving and Communication Systems), dedicat stocării și transmiterii securizate de date, imagini, filme din domeniul medical, în timp real. Sistemul asigură stocarea, prezentarea și distribuirea imaginilor achiziționate de echipamente utilizate în imagistica medicală și va permite comunicarea și transmiterea de date atât între partenerii din proiect, cât și cu spitalele din regiunea transfrontalieră România-Serbia.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.