Skip to main content

Anunţ de ultimă oră, despre lucrările de pe Calea Buziaşului! În ce stadiu este şantierul şi când se va relua circulaţia tramvaielor?

Primăria Timişoara anunţă că lucrările de reabilitare a Bulevardului Stan Vidrighin (Buziașului) se apropie de finalizare, în zona intersecţiei cu Str. 1 Decembrie 1918.

În aceste condiţii, reprezentanţii STPT şi constructorul au convenit ca la mijlocul lunii aprilie să se reia circulaţia tramvaielor de pe linia 6a și 6b.

Modernizarea completă a intersecției presupune refacerea rețelelor subterane, realizarea liniei de tramvai și a rețelei de contact, refacerea trotuarelor și carosabilului, precum și introducerea unui sistem automat de macazuri.

CITEŞTE ŞI: Video: Accident filmat de camerele de supraveghere! Un microbuz de pasageri a intrat în plin, într-un tractor

După modernizarea completă a intersecției cu Str. 1 Decembrie 1918, va fi turnat şi ultimul strat de asfalt dintr-un capăt al celuilalt al bulevardului și va fi realizată semnalizarea rutieră.

“E o veste pe care cei care locuiesc sau lucrează în această zonă o așteaptă de ceva vreme. A fost un șantier greu și le mulțumesc pentru înțelegere și răbdare. După Cetății și Bogdăneștilor, e al treilea mare bulevard al Timișoarei pe care l-am modernizat integral, de la rețele subterane, linii de tramvai, carosabil, iluminat, piste de biciclete și trotuare. Urmează spațiile verzi și plantarea de arbori”, a spus primarul Dominic Fritz.

Conform contractului, termenul de finalizare al lucrărilor este 30 septembrie 2024, însă reprezentanţii Primăriei spun că muncitorii înregistrează un avans de câteva săptămâni.

Astfel, în cazul în care nu apar situații neprevăzute, investiția va putea fi terminată în luna iulie, când va putea reveni pe traseul obișnuit şi tramvaiul 4.

CITEŞTE ŞI: Prima reacţie a lui Nicolae Robu, după decapitarea PNL Timiş! Ce spune depre luptele interne şi pe cine consideră adversarii săi?

Desprea reabilitarea Căii Stan Vidrighin se discută de pe vremea administraţiei Ciuhandu, iar în 2009 a fost aprobat primul studiu de fezabilitate.

În februarie 2020, a fost revocat acest SF şi votat unul actualizat, iar lucrările propriu-zise au început în aprilie 2022.

Valoarea totală a proiectului este de 101.227.978,29 lei (TVA inclus), din care 67.548.089,66 lei.reprezintă cofinanțare UE.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.