Skip to main content

Angajările dubioase făcute de USR-iști, puse pe tapet de liberalii din Timiș, care sar în apărarea fostului primar, Nicolae Robu

Scandalul angajărilor făcute în urma unor concursuri măsluite, în perioada 2018-2019, atinge un nou nivel.

După ce USR Timiș a transmis un comunicat de presă în care critică trucarea concursurilor respective și îl acuză pe fostul primar, Nicolae Robu, că a tolerat situația, liberalii ies la atac.

Ei spun că ceea ce fac USR-iștii, atât la nivel local cât și la nivel național reprezintă un derapaj care pune în pericol democrația.

„Atacul furibund al USR la adresa fostului primar al Timișoarei, Nicolae Robu, este îngrijorător deoarece este lipsit de orice probă, document, sentință sau orice act administrativ care să susțină afirmațiile liderilor USR. La tratament abuziv sunt supuși și funcționarii din Primăria Timișoara deoarece șefii USR fac „dreptate” trecând peste instituțiile abilitate să dea sentințe sau să facă acuzații. Din acest punct până la tribunalele poporului sau la orgnizațiile paramilitare din anii 30, din Germania, mai e un pas”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Timiș.

Liberalii consideră că atacurile USR la adresa lui Nicolae Robu sunt motivate de sondajele de opinie în care fostul primar conduce detașat.

„Fostul primar PNL al Timișoarei este atacat în mod josnic pentru că, în ultimii ani, și-a permis să critice minciunile și deciziile greșite ale administrației USR. De fapt, întreaga miză a acestui atac violent este legată de spaima USR-iștilor care au văzut, în toate sondajele, inclusiv în cel realizat de ei, că Nicolae Robu este lider în preferințele de vot pentru postul de primar al Timișoarei.  USR-iștii nu se mulțumesc să calomnieze un om politic, ci își revarsă ura și asupra funcționarilor din Primăria Timișoara, dând verdictul că sindicatul legal înființat este toxic. La USR, agresivitatea și violența verbală au devenit mod de lucru deoarece, pentru conducerea acestui partid, înțelegerea, negocierea, bunul simț și dialogul sunt doar niște noțiuni abstracte. Dominic Fritz se simte lezat că este asociat cu presupusul bunic nazist dar nu are nicio problemă să consimtă la terfelelirea imaginii unui funcționar public pentru ce a făcut nora acestuia.   Deoarece Timișoara este o comunitate recunoscută pentru spiritul civic și buna înțelegere, cerem liderilor și membrilor USR să oprească spirala violenței care, de la nivelul limbajului și al declarațiilor politice, poate trece foarte ușor la nivel fizic. Pericolul este iminent și PNL nu poate fi de acord cu acest mod de a face politică și administrație”, mai transmit liberalii din Timiș.

Aceștia amintesc și de câteva personaje care au ajuns în diverse funcții, prin bunăvoința USR, deși fie aveau probleme de etică fie nu aveau pregătirea necesară.

„În schimb, ce știm cu toții, și ceea ce reprezintă doar vârful aisbergului combinațiilor USR-iste, este că: 

  • Jahn Catalina a devenit director adjunct printr-un concurs organizat ilegal, fără a se ține cont de prevederile OG 109/2011. După intrarea pe fir a DNA, aceasta și-a dat demisia;
  • La Colterm, Dominic Fritz l-a adus ca director general pe Bogdan Nanu, condamnat penal pentru fraudarea unei firme private;
  • Șeful de cabinet al lui Fritz, Dan Reșitnec și-a angajat iubita pe un post special conceput pentru ea”, se mai arată în comunicatul PNL Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.