Skip to main content

Anchetă la o Primărie din Timiş, după ce edilul şi-a găsit semnătura falsificată pe un contract din bani publici

Nereguli descoperite de primarul unei comune din judeţul Timiş, la atribuirea contractelor de lucrări şi prestări servicii.

Este vorba despre Claudiu Mihălceanu, edilul din Giarmata, care a remarcat neconcordanţe între sumele pentru care şi-a pus semnătura şi sumele care au apărut în contractele încheiate prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

CITEŞTE ŞI: Graficele de colectare a deșeurilor reciclabile pentru anul 2022, în Zona 1 Timiș Rural!

“Am cerut contractele să le verific şi am observat că sumele au fost schimbate, astfel încât depăşeau plafonul care permite atribuirea directă, fiind necesară licitaţie”, a declarat Claudiu Mihălceanu, primarul comunei Giarmata, pentru sursadevest.ro.

În plus, paginile în care apărea valoarea contractului au fost înlocuite, fie cu unele nesemnate de primar, fie cu unele semnate în fals.

Primarul spune că este o situaţie extrem de gravă, motiv pentru care cere ajutorul instituţiilor abilitate.

A sunat la 112, a făcut plângere penală, a trimis adrese către Prefectura Timiş şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi a cerut ajutorul Curţii de Conturi.

“Cu ocazia verificării celor două dosare, am constatat faptul că doamna Frăţilă Doina (funcţionar public-consilier achiziţii publice) a înlocuit în cele două contracte, pagina cu prevederile în ceea ce priveşte valoarea contractului, una fiind nesemnată de subsemnatul, iar alta deţine o semnătură care nu îmi aparţine, fiind falsificată. Ca atare, în data de 24.12.2021, am sesizat organelle de poliţie, prin apel la 112 şi, ulterior, prin plângere scrisă, pentru a se ancheta şi a se dispune măsuri conform legii, în acest caz”, a scris Mihălceanu, în sesizarea transmisă Prefecturii Timiş.

Primarul mai cere ca Doina Frăţilă să fie suspendată din funcţie, până la finalizarea anchetei.

CITEŞTE ŞI: Tramvaiele 1, 4, 8 și 9 vor circula deviat în 30 și 31 decembrie, din cauza unor lucrări de pe traseu

 

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.