Anchetă la o Primărie din Timiş, după ce edilul şi-a găsit semnătura falsificată pe un contract din bani publici

Nereguli descoperite de primarul unei comune din judeţul Timiş, la atribuirea contractelor de lucrări şi prestări servicii.

Este vorba despre Claudiu Mihălceanu, edilul din Giarmata, care a remarcat neconcordanţe între sumele pentru care şi-a pus semnătura şi sumele care au apărut în contractele încheiate prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

CITEŞTE ŞI: Graficele de colectare a deșeurilor reciclabile pentru anul 2022, în Zona 1 Timiș Rural!

“Am cerut contractele să le verific şi am observat că sumele au fost schimbate, astfel încât depăşeau plafonul care permite atribuirea directă, fiind necesară licitaţie”, a declarat Claudiu Mihălceanu, primarul comunei Giarmata, pentru sursadevest.ro.

În plus, paginile în care apărea valoarea contractului au fost înlocuite, fie cu unele nesemnate de primar, fie cu unele semnate în fals.

Primarul spune că este o situaţie extrem de gravă, motiv pentru care cere ajutorul instituţiilor abilitate.

A sunat la 112, a făcut plângere penală, a trimis adrese către Prefectura Timiş şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi a cerut ajutorul Curţii de Conturi.

“Cu ocazia verificării celor două dosare, am constatat faptul că doamna Frăţilă Doina (funcţionar public-consilier achiziţii publice) a înlocuit în cele două contracte, pagina cu prevederile în ceea ce priveşte valoarea contractului, una fiind nesemnată de subsemnatul, iar alta deţine o semnătură care nu îmi aparţine, fiind falsificată. Ca atare, în data de 24.12.2021, am sesizat organelle de poliţie, prin apel la 112 şi, ulterior, prin plângere scrisă, pentru a se ancheta şi a se dispune măsuri conform legii, în acest caz”, a scris Mihălceanu, în sesizarea transmisă Prefecturii Timiş.

Primarul mai cere ca Doina Frăţilă să fie suspendată din funcţie, până la finalizarea anchetei.

CITEŞTE ŞI: Tramvaiele 1, 4, 8 și 9 vor circula deviat în 30 și 31 decembrie, din cauza unor lucrări de pe traseu

 

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Zone verzi, spații de ralaxare, terase dar și spectacole pentru copii, teatru și muzică! Zona Sinaia din Timișoara se transformă total!

Piața Mocioni din zona Sinaia își va schimba complet înfățișarea. Municipalitatea lucrează la un proiect de regenerare urbană a zonei.

Presiune scăzută la apă, într-o localitate din județ, în primele zile ale săptămânii viitoare!

Pe 5 și 6 decembrie, între orele 9-14 se vor efectua spălări ale rețelei de distribuție din Lovrin. Pe durata lucrărilor presiunea apei va fi scăzută.

Revoltă printre pieţarii din Timișoara! Majorarea chiriilor şi noile taxe îi scot în stradă

Piețarii din Timișoara se pregătesc de proteste, după ce conducerea societății SC Piețe SA a anunțat majorarea chiriilor cu 20%, începând de anul viitor.

Tragedie pe şosea! Un om a murit, iar alţi 3 au fost grav răniţi, în această dimineaţă

Mai multe echipaje de medici, pompieri şi poliţişti au intervenit în această dimineaţă, la un accident rutier grav, în care au fost implicate o maşină şi o autoplatformă.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.