Skip to main content

Amenzi de peste 2,3 milioane de euro, date de ITM Timiș în 2023! Cele mai multe sancțiuni au fost pentru munca la negru

Aproape 5.000 de controale și amenzi de peste 2,3 milioane de euro, date de inspectorii de muncă în 2023.

Mai exact, ITM Timiș a făcut 4.926 controale care au avut ca obiectiv principal depistarea și combaterea muncii nedeclarate și a muncii subdeclarate. În urma acestora au fost aplicate 3.467 avertismente și 565 amenzi în valoare de 11.618.200 lei, aproximativ 2,3 milioane de euro, venituri aduse bugetului de stat.

Au fost depistate 1.094 persoane care munceau la negru și 57 persoane care prestau muncă nedeclarată, adică aveau contracte de muncă cu timp parțial sau suspendate și au fost găsite prestând activitate.

ITM anunță că ponderea mare de avertismente aplicate s-a datorat faptului că strategia folosită în coordonarea inspectorilor de muncă a vizat conștientizarea angajatorilor  privind  respectarea legislației din domeniul muncii.

Valoarea mare a amenzilor rezultă din aplicarea acestora pentru muncă nedeclarată, muncă la negru, cu precădere în domeniul construcțiilor și a transportului alternativ.

În anul 2023, au fost comunicate 865 de evenimente în domeniul SSM, au fost înregistrate 35 accidente soldate prin deces și 618 de accidente cu incapacitate temporară de muncă.

În sprijinul angajaților din județul Timiș, inspectorii ITM Timiș au soluționat 1500 de sesizări prin care s-au rezolvat problemele menționate de petiționari.

De asemenea numărul de contracte individuale de muncă active la nivelul județului Timiș se menține la 302.000.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.