Skip to main content

Amenzi de peste 2,3 milioane de euro, date de ITM Timiș în 2023! Cele mai multe sancțiuni au fost pentru munca la negru

Aproape 5.000 de controale și amenzi de peste 2,3 milioane de euro, date de inspectorii de muncă în 2023.

Mai exact, ITM Timiș a făcut 4.926 controale care au avut ca obiectiv principal depistarea și combaterea muncii nedeclarate și a muncii subdeclarate. În urma acestora au fost aplicate 3.467 avertismente și 565 amenzi în valoare de 11.618.200 lei, aproximativ 2,3 milioane de euro, venituri aduse bugetului de stat.

Au fost depistate 1.094 persoane care munceau la negru și 57 persoane care prestau muncă nedeclarată, adică aveau contracte de muncă cu timp parțial sau suspendate și au fost găsite prestând activitate.

ITM anunță că ponderea mare de avertismente aplicate s-a datorat faptului că strategia folosită în coordonarea inspectorilor de muncă a vizat conștientizarea angajatorilor  privind  respectarea legislației din domeniul muncii.

Valoarea mare a amenzilor rezultă din aplicarea acestora pentru muncă nedeclarată, muncă la negru, cu precădere în domeniul construcțiilor și a transportului alternativ.

În anul 2023, au fost comunicate 865 de evenimente în domeniul SSM, au fost înregistrate 35 accidente soldate prin deces și 618 de accidente cu incapacitate temporară de muncă.

În sprijinul angajaților din județul Timiș, inspectorii ITM Timiș au soluționat 1500 de sesizări prin care s-au rezolvat problemele menționate de petiționari.

De asemenea numărul de contracte individuale de muncă active la nivelul județului Timiș se menține la 302.000.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.