Skip to main content

Ameninţări teroriste! Descinderi la un individ din Timişoara care folosea copii pentru a răspândi teroare

Procurorii DIICOT au făcut astăzi percheziţii într-un dosar de amenințare în scop terorist, la locuinţa unui bărbat a pus în repetate rânduri, autorităţile pe jar.

Mai exact, individul se folosea de minori pe care îi determina, prin diverse mijloace, să trimită mesaje de ameninţare pe adresele de email ale unor instituţii publice.

CITEŞTE ŞI: Ca în filme! Sală de sport cu aparate de fitness, tabele de marcaj electronice şi tribune, la o şcoală din Timişoara!

Vizate erau în special şcoli, spitale şi chiar instanţe de judecată din Bucureşti, unde copiii puşi de suspecţi să trimită mesajele, anunţau prezenţa unor dispozitive explozive care urmau să fie detonate.

„Din probatoriul administrat a rezultat faptul că, în perioada 2022-2024, un făptuitor a transmis sau a determinat mai mulți tineri (inclusiv minori), să transmită mesaje de amenințare, pe adresele de poștă electronică ale unor instituții publice, prin care anunțau amplasarea în locații de pe raza capitalei a unor dispozitive explozive care vor fi detonate. Acțiunea s-a realizat cu suportul Serviciului Român de Informații și sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara”, transmite DIICOT.

Bărbatul a fost ridicat, dus la audieri la DIICOT Bucureşti şi, cel mai probabil va fi reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de amenințare în scop terorist.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.