Alin Nica: Primarul Fritz instigă timișorenii la nerespectarea legii!

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a luat poziție față de intenția Primăriei Timișoara de a nu plăti certificatele verzi datorate de Colterm nici în acest an.

O asemenea decizie, spune șeful administrației județene, ar pecetlui soarta companiei de termoficare. Trebuie spus aici că Primăria este acționar unic la Colterm, iar, anul trecut, pentru același fapt, compania a fost amendată cu fabuloasa sumă de 21 de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Dramă fără margini! Un tânăr de 29 de ani a murit zdrobit de o grindă care s-a prăbuşit peste el

Certificatele verzi nu sunt un moft, ele nu au fost inventate să-l încurce pe domnul Fritz. Vorbim despre prevederi legale foarte clare care nu se negociază. Pesemne că pentru edilii USR, legea este ceva opțional. Ruben Lațcău a încălcat legea în 2021 și ar putea merge la DNA. Dominic Fritz, probabil că nu vrea să-l lase singur la întâlnirea cu procurorii anticorupție”, a subliniat șeful CJ, Alin Nica.

Alin Nica spune de asemenea că încercarea lui Dominic Fritz de a delimita Primăria de Colterm este un afront la inteligența timișorenilor: „Colterm este al Primăriei. Degeaba încearcă domnul primar să se ascundă. Dacă este prea complicat pentru domnul primar, îl pot ajuta cu niște explicații.”

În acest context, Alin Nica aduce aminte și de declarațiile USR din campania electorală, când Ruben Lațcău, viceprimar în prezent, spunea fără reținere că și dacă e trezit la 3 dimineața, poate spune totul despre cum trebuie restructurat Colterm: „Atunci, era al Primăriei. Când o dau de gard de tremură timișorenii de frig, fug și se prefac că nu este problema lor.”

Președintele CJ nu a ezitat să taxeze și decizia „tandemului groazei Fritz – Lațcău” de a schimba consiliul de administrație al STTP. Acesta îi acuză pe cei doi de faptul că vor să-și impună apropiații, fapt ce „ar pune pe butuci societatea care pornise pe un drum bun în perioada conducerii liberale.

CITEŞTE ŞI: Procedură unică în vestul țării pentru diagnosticarea cancerului de plămân! Medicii folosesc un dispozitiv modern pentru realizarea biopsiilor la -89 de grade Celsius

Vă reamintim, ieri, primarul Timișoarei a solicitat Consiliului Local să demită Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.