Skip to main content

Alin Nica: Primarul Fritz instigă timișorenii la nerespectarea legii!

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a luat poziție față de intenția Primăriei Timișoara de a nu plăti certificatele verzi datorate de Colterm nici în acest an.

O asemenea decizie, spune șeful administrației județene, ar pecetlui soarta companiei de termoficare. Trebuie spus aici că Primăria este acționar unic la Colterm, iar, anul trecut, pentru același fapt, compania a fost amendată cu fabuloasa sumă de 21 de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Dramă fără margini! Un tânăr de 29 de ani a murit zdrobit de o grindă care s-a prăbuşit peste el

Certificatele verzi nu sunt un moft, ele nu au fost inventate să-l încurce pe domnul Fritz. Vorbim despre prevederi legale foarte clare care nu se negociază. Pesemne că pentru edilii USR, legea este ceva opțional. Ruben Lațcău a încălcat legea în 2021 și ar putea merge la DNA. Dominic Fritz, probabil că nu vrea să-l lase singur la întâlnirea cu procurorii anticorupție”, a subliniat șeful CJ, Alin Nica.

Alin Nica spune de asemenea că încercarea lui Dominic Fritz de a delimita Primăria de Colterm este un afront la inteligența timișorenilor: „Colterm este al Primăriei. Degeaba încearcă domnul primar să se ascundă. Dacă este prea complicat pentru domnul primar, îl pot ajuta cu niște explicații.”

În acest context, Alin Nica aduce aminte și de declarațiile USR din campania electorală, când Ruben Lațcău, viceprimar în prezent, spunea fără reținere că și dacă e trezit la 3 dimineața, poate spune totul despre cum trebuie restructurat Colterm: „Atunci, era al Primăriei. Când o dau de gard de tremură timișorenii de frig, fug și se prefac că nu este problema lor.”

Președintele CJ nu a ezitat să taxeze și decizia „tandemului groazei Fritz – Lațcău” de a schimba consiliul de administrație al STTP. Acesta îi acuză pe cei doi de faptul că vor să-și impună apropiații, fapt ce „ar pune pe butuci societatea care pornise pe un drum bun în perioada conducerii liberale.

CITEŞTE ŞI: Procedură unică în vestul țării pentru diagnosticarea cancerului de plămân! Medicii folosesc un dispozitiv modern pentru realizarea biopsiilor la -89 de grade Celsius

Vă reamintim, ieri, primarul Timișoarei a solicitat Consiliului Local să demită Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.