Skip to main content

Alin Nica între PNL, Alianţa Dreapta Unită şi AUR: Sunt principalul pretendent la preşedinţia CJT

Cu trei luni înainte de alegerile locale, timişenii încă nu ştiu care sunt principalii candidaţii la funcţia de preşedinte al CJT.

Singurul care şi-a exprimat clar intenţia de a intra în cursă este Alin Nica, actualul lider al administraţiei judeţene, care însă a pierdut încrederea liderilor PNL, după ce zeci de primari, viceprimari, consilieri locali sau simpli membri  au părăsit partidul.

CITEŞTE ŞI: Cea mai lungă noapte pentru cinefili! Oppenheimer și Barbie se bat pe premiile Oscar

Acest lucru, corelat cu discuţiile de la nivel national, privind susţinerea unor candidaturi comune PNL-PSD îi face pe reprezentanţii altor formaţiuni politice să îl curteze pe Nica.

Printre ei se numără şi Ludovic Orban, preşedintele Forţei Dreptei, care pe de-o parte l-a lăudat pe actualul şef al CJT pentru activitatea administrativă, iar pe de altă parte a spus că acesta nu va fi candidatul PNL, pentru un nou mandat.

Declaraţia lui Orban a fost privită pe scena politică şi nu numai, ca o invitaţie lansată lui Alin Nica, de a fi candidatul alianţei Forţa Dreptei – USR – PMP, lucru pe care Nica îl respinge.

“Evident că ei bagă băţul prin gard şi şi-ar dori să aibă o prezenţă importantă în judeţul Timiş, dar nu sunt chestiuni pe care eu să le discut sau să le dezbat în momentul de faţă, nefiind cu finalitate(…) Doar pentru că domnul Orban a ţinut să iasă în evidenţă la Timişoara cu verbalizarea unor zvonuri care circulă dinspre PSD, nu înseamnă că lucrurile sunt adevărate.Voi candida pentru un nou mandat. Am susţinerea colegilor, iar cei care mă văd scos din cursă dovedesc încă o dată că sunt principalul pretendent la această poziţie şi îmi doresc să continui ceea ce am început la Consiliul Judeţean Timiş (…) Voi candida, evident, din partea PNL”, a declarat Alin Nica, pentru Sursa de Vest.

Însă, nu doar cei din Alianţa Dreapta Unită iau în calcul candidatura actualului preşedinte CJT, ci şi cei din AUR.

Reprezentanţii lui George Simion în teritoriu şi l-ar dori pe Nica pe listă, însă acesta respinge ideea.

„Haideţi să nu discutăm ipoteze care nu sunt realiste şi nici nerealizabile”, a mai spus Nica.

Lucrurile se vor tranşa în această săptămână, când Biroul Politic Permanent al PNL va desemna candidaţii pentru alegerile din 9 iunie.

CITEŞTE ŞI: Peste 3.000 de joburi la Angajatori de TOP Timișoara! Când are loc evenimentul?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.