Skip to main content

Alin Nica acuză PSD că a anulat o dezbatere pe tema descentralizării, după ce a amenințat participanții!

Dezbaterea despre descentralizare și regionalizare, care urma să aibă mâine loc la Timișoara a fost anulată pentru moment.

Evenimentul urma să aibă loc în Sala Revoluției de la Consiliul Județean Timiș, însă tot mâine este programată la Palatul Administrativ și o ședință de Guvern.

La dezbatere erau așteptați invitați din zona academică, societatea civilă, dar și din zona administrativă, respectiv primari.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica spune însă că s-a văzut nevoit să reprogrameze dezbaterea, după ce mai mulți participanți au fost amenințați de PSD-iști, fiind determinați să facă un pas înapoi.

Evenimentul ar fi contrabalansat ședința de Guvern care legalizează mita electorală numită stadion, un obiectiv de investiție pe care PSD-iștii l-au blocat mai bine de doi ani doar ca să se folosească de el în campania electorală. Deranjați de dezbaterea timișorenilor – eveniment care ar fi stricat parada bucureștenilor, PSD-iștii au început să dea telefoane, să bată obrazul și, în cele din urmă, să amenințe participanții, determinându-i să se retragă de la acțiunea noastră. Mai mulți invitați au făcut deja pasul înapoi și mi-au spus că regretă dar nu doresc să fie expuși în scandalul public care li s-a promis. Palatul Administrativ din Timișoara, în mandatul meu, nu va fi teren pentru înjurături, amenințări și lupte fizice. Știu că unii n-au rețineri să spargă dinți chiar și în clădirea Parlamentului, de aceea reprogramez dezbaterea”, a spus Alin Nica.

Totuși Nica nu a vrut să spună cine au fost persoanele amenințate și nici cine le-a amenințat.

Noi, în Timișoara, ne purtăm altfel. Noi, în Timișoara, nu escaladăm violența și nu răspundem cu agresivitate atunci când suntem agresați. Dar asta nu înseamnă că renunțăm sau că ne temem. Mergem mai departe cu încredere că decența va câștiga. Sper ca semnalul nostru să ajungă la comunitatea timișeană: intimidarea și bullying-ul, politic sau social, sunt căi greșite pe care nu trebuie să mergem. Acum 2 zile, conducerea Primăriei Timișoara a fost amenințată în plină zi, în centrul Timișoarei, de oameni supărați că s-a aplicat legea. Acei oameni au încercat să instaureze frica. Tot în plină zi, alți oameni au călcat democrația în picioare oprind o dezbatere. Ca să nu încurce Bucureștiul. Timișoara și Timișul merită mai mult decât atât și vor primi mai mult decât atât dacă rămânem împreună”, mai spune Nica.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.