Skip to main content

Alertă într-o destinaţie turistică preferată de români! Autorităţile italiene au declarat stare de urgenţă, în mai multe zone

Sicilia se confruntă cu o secetă severă după lipsa de precipitații din ultimele luni, iar locuitorii sunt nevoiți să apeleze la ingeniozitate pentru a-şi face rost de apă pentru gătit sau spălat haine.

Insula, care a stabilit un record european de căldură în 2021, atunci când au fost înregistrate 48,8 grade Celsius este acum pârjolită de secetă.

Autorităţile au declarat stare de urgență, iar folosirea apei potabile în agricultură sau în scopuri menajere este restricţionată, după ce luni întregi nu a mai căzut strop de ploaie.

Sicilienii spun că luna februarie a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată, iar temperaturile extrem de ridicate au fost o constantă a ultimelor opt luni.

Media lunară a temperaturilor din timpul iernii a fost de 20-22 de grade Celsius, iar lipsa precipitaţiilor a agravat lucrurile.

„Apa în Agrigento este ca aurul”, a spus Antonio, un sicilian citat de jurnaliştii de la The Independent.

Perioadele secetoase nu sunt o noutate pentru sicilieni, mulți dintre ei având în gospodării tot felul de sisteme care să îi ajute la colectarea apei de ploaie, pe care o folosesc pentru a face baie sau pentru a spăla rufe.

Însă, în ultimele luni, lipsa de precipitaţii din Sicilia a ajuns şi în atenţia oficialilor de la Bruxelles, care se tem că va afecta serios agricultura, în cazul în care ploile vor continua să ocolească insula italiană.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.