Skip to main content

Ai idei prin care să schimbi Timişoara în bine? Primăria ţi le finanţează, din bugetul participativ

4,2 milioane de lei pune în acest an, la bătaie, Primăria Timişoara, pentru proiecte de interes comunitar, propuse de cetăţeni.

Este vorba despre campanie “Timişoara decide”, prin care oricine poate să vină cu propuneri, iar proiectele care primesc cele mai multe voturi, vor fi finanţate.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Laborator de droguri, în Timişoara! Mascaţii au descins în forţă, pentru capturarea unui traficant

Anul trecut, suma alocată a fost de 3 milioane de lei, iar proiectele câştigătoare au fost: Treceri de pietoni mai sigure, Dotarea şcolilor din oraş cu dulăpioare, Vizibilitatea mijloacelor de transport în comun aflate pe traseu, Îmbunătăţirea calităţii pistelor de biciclete, Toalete publice în parcuri, păduri urbane miniaturale, Hub educational comunitar inclusive şi Laboratorul digital.

Stadiul de implementare a acestor proiecte poate fi urmărit AICI.

Bugetul Participativ din acest an vine cu câteva noutăți și pune reflectorul atenției publice pe comunitățile marginalizate.

Astfel, se alocă suplimentar 1,2 milioane de lei pentru proiectele de sprijin care vizează patru Zone Urbane Marginalizate (ZUM), respectiv Fratelia, Ronaț, Polonă și Kuncz.

3 milioane de lei vor fi direcționați spre Bugetul Participativ dedicat proiectelor propuse la nivelul întregului oraș.

În cadrul campaniei de Bugetare Participativă, suma propusă pentru fiecare proiect este de maxim 500.000 lei la nivelul întregului oraș, iar pentru zonele marginalizate, suma maximă per proiect este de 300.000 lei.

Campania pentru acest an a trecut de dezbaterea publică, urmând să fie supusă votului consilierilo locali, în următoarea şedinţă.

CITEŞTE ŞI: Încă trei proiecte prin PNRR, câştigate de Consiliul Județean Timiș! Au fost semnate contractele de finanțare

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.