Skip to main content

Afaceri, de la înființare la transferul spre noile generații

Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai.

Evenimentul a avut loc la Iulius Congres Mall, în cadrul Business Days Timișoara și a adunat peste cinci sute de participanți din diferite domenii.

„Avem aici trei familii, trei companii în care părinții și copiii se implică în business. Agricultură – prin grupul Maxagro, curierat rapid – prin Fan Curier, și instalații electrice și automatizări în industrie – prin Eltrex Timișoara sunt domeniile prezente și despre care vom afla detaliile transferului de leadership”, a spus Dan Berinde, moderator al discuțiilor.

Cu o vechime de 31 de ani, grupul Maxagro se ocupă de agricultură și s-a dezvoltat cu divizii de zootehnie, utilaje și, mai recent, drumuri.

Alexandra Zifceak, manager în cadrul grupului, se implică în toate activitățile acestuia, de peste cinci ani.

„Mi-am dorit din toată inima să mă implic, sunt foarte implicată în afaceri pentru că noi suntem foarte familiști. M-am integrat printre colegi treptat, dar a contat să fie și tata acolo. Și tot timpul am vrut să demonstrez că știu și că nu sunt acolo pentru că e el. Învățând tot timpul mai greșim, dar suntem ajutați să mergem”, a spus Alexandra Zifceak.

Împreună, în cadrul aceluiași eveniment s-au aflat și Daiana Zifceak și Andreea Zifceak, ambele manageri Maxagro care, alături de Ovidiu Toader, antrenor de antreprenori, au vorbit celor prezenți despre productivitate și eficiența în agricultură.

Panelul a fost coordonat de prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara.

De altfel, viziunea și intențiile de dezvoltare ale ambelor instituții prezente la Business Days – Maxagro și USV „Regele Mihai I” – se întâlnesc în domeniul agriculturii rurale, al cercetării și practicii, ceea ce a creat deja premisele unei apropiate colaborări inter-instituționale, pe toate palierele.

În perioada 17-18 iunie a avut loc evenimentul Timișoara Business Days 2024.

„Sunt prezenți 500 de participanți din industriile IT&C, tehnologie, industria medicală & pharma, automotive, producție, retail, telecomunicații, HORECA, stomatologie, financiar-bancar, energie, agri-business, FMCG, eCommerce, servicii și-au promovat produsele și serviciile unui public format din antreprenori, directori generali, directori executivi, directori de departament, middle manageri, investitori, specialiști, consultanți, start-up-uri”, a precizat și Codruța Nicolescu, organizator al evenimentului Business Days.

„Cel mai important este să ne ținem copiii aproape, să rămânem uniți”, a fost mesajul si crezul mărturisit al cofondatorului Maxagro, Janco Zifceak.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.