Skip to main content

Afaceri cu câini şi pisici fără stăpân! Sute de animale de companie, exportate ilegal din România

Anchetă amplă a poliţiştilor de la la Protecţia Animalelor, care au descoperit nereguli la un adăpost de câini din judeţul Hunedoara.

Cercetările efectuate au scos la iveală o adevărată reţea care se ocupa exportul ilegal de animale de companie în ţări ale Uniunii Europene, dar şi în alte state din afara UE.

CITEŞTE ŞI: Atenție, șoferi! De luni se închide traficul pe un tronson din bulevardul Cetății, timp de trei luni!

Mai exact, pisici şi câini adunaţi direct de pe stradă erau vândute în afara ţării, fără a fi vaccinaţi, microcipaţi sau în evidenţele unui medic veterinar.

Astfel, cumpărătorii riscă să primească un animal de companie care să transmită diverse boli, iar de cealaltă parte, patrupedele riscă să aibă parte de o soartă vitregă, pentru că nu sunt urmărite de nimeni.

Exportul era posibil în baza unor documente false, emise de o angajată a adăpostului de animale vizat de poliţişti.

„În perioada 03 octombrie 2022 – 25 noiembrie 2022, aceasta a consemnat faptul că în adăpostul de câini au intrat și au fost cazate mai multe animale din specia canină și felină. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că animalele nu au fost cazate niciodată fizic în adăpostul de câini fără stăpân, ci au fost înregistrate fictiv, pentru ca animalele să poată fi primite într-un centrul de colectare pentru carnasiere, în vederea exportului în state din Uniunea Europeană și în alte țări terțe”, transmite IPJ Hunedoara.

Oamenii legii au probe că 510 câini şi pisici au ajuns în această manieră, în afara ţării.

Dar, cercetările în acest caz continuă, fiind deschis un dosar penal de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

CITEŞTE ŞI: Descinderi în baruri, cafenele şi pizzerii! Ce au descoperit poliţiştii locali din Timişoara?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.