Skip to main content

Admitere la facultate fără probleme! UPT organizează meditații gratuite la informatică

Universitatea Politehnica din Timișoara completează lista cursurilor gratuite destinate elevilor.

Anul acesta, pe lângă meditațiile la matematică, desen şi chimie adresate elevilor, utile atât pentru admiterea la facultate, cât și pentru examenul de bacalaureat, Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPT va oferi cursuri gratuite de pregătire și la informatică.

Astfel că, elevii se vor putea pregăti suplimentar pentru cele două examene importante, întrucât cursurile respectă programa de bacalaureat, dar vin și în sprijinul celor care susțin examenul de admitere la facultate, la această materie.

Pentru ca toți cei interesați să poată participa la sesiunile de pregătire, organizatorii vor susține întâlnirile în format online, pe platforma Zoom, iar link-ul de participare poate fi accesat AICI.

Cursurile vor începe mâine, de la ora 18:30, iar în cadrul fiecărei sesiuni se vor prezenta o serie de aspecte teoretice și practice într-o manieră sintetică și se vor aborda modele de subiecte pentru examenul de admitere, urmând ca la sfârșitul fiecărei sesiuni să fie organizată o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Calendarul întâlnirilor este următorul:

Tematica abordatăData; ora
Formatul probei de concurs; Expresii în C; Funcții logice;18.03.2024; ora 18:30
Baze de numerație; Reprezentarea internă a datelor; Operații pe biți25.03. 2024; ora 18:30
Subprograme; Recursivitate; Backtracking08.04. 2024; ora 18:30
Grafuri; Arbori15.04. 2024; ora 18:30
Algoritmi: căutare binară, interclasare; Complexitate algoritmică22.04. 2024; ora 18:30
Pregătire BAC: Șiruri de caractere13.05. 2024; ora 18:30
Pregătire BAC: Probleme de eficiență20.05. 2024; ora 18:30
Recapitulare27.05. 2024; ora 18:30

Reprezentanții UPT anunță faptul că, începând cu acest an, admiterea la Facultatea de Automatică și Calculatoare va fi pe bază de examen scris fie la matematică, fie la informatică.

De asemenea, aceștia menționează că meditațiile sunt pentru toți elevii de liceu, iar participanților nu li se solicită nici un fel de angajament faţă de Universitate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.