Skip to main content

Administrator de lux! Plătit de Primărie să conducă două firme cu zero activitate şi zero angajaţi

Paște Fericit!

Înfiinţarea de firme noi pare a fi singura preocupare a administraţiei Fritz, care susţine că doar prin intermediul acestora se pot rezolva problemele stringente ale oraşului.

Anul trecut, în aprilie, Primăria Timişoara a rezervat, la Registrul Comerţului, numele pantru patru societăţi, prin care intenţiona să acceseze fonduri europene pentru eficientizarea activităţii de termoficare.

Este vorba despre SC CET PHOENIX TIMISOARA SRL, SC UZINA ENERGETICA TIMISOARA SRL, SC UZINA ENERGIE SOLARA SRL şi SC UZINA ELECTRICA BEGA SRL.

Doar că, în acelaşi scop şi în aceeaşi perioadă de timp, Colterm a început demersurile pentru înfiinţarea alor cinci firme: SC ENERGYPROD HYDRO I SRL, SC ENERGYPROD AQUA SRL. SC ENERGYPROD SUNNY SRL, SC ENERGYPROD WASTE SRL şi SC ENERGYPROD BIODIG SRL.

În acest context, administraţia Fritz a făcut pasul înapoi, renunţând la ideea cu cele patru societăţi, însă nu pentru mult timp.

CITEŞTE ŞI: Rampă de skate, perete pentru căţărare şi scenă pentru concerte! Proiectul care schimbă la faţă Parcul Central din Timişoara

În luna decembrie a anului trecut, i-a convins pe consilierii locali să înfiinţeze SC Uzina Energetică Timișoara S.R.L şi SC Uzina Energie Solară Timișoara S.R.L., ambele administrate de Darius Georgiu, viceprepreşedintele CCIAT.

Acesta este plătit cu 5.000 de lei pe lună, pentru fiecare societate, lucru care a determinat-o pe Roxana Iliescu, consilier local, să ceară explicaţii despre activitatea lui Georgiu, în primele 4 luni de mandat.

Dat fiind faptul că se dorește o prelungire a mandatului administratorului, a aceluiași care este numit pentru ambele societăți, vă reamintesc faptul că ați votat pentru o remunerație de 5.000 de lei, pentru fiecare mandat în parte, deci 10 mii de lei pe lună.  În contextul declarațiilor primarului Timișoarei, conform cărora se dorește preluarea distribuției și furnizării agentului termic de una dintre cele două societăți, vreau să ni se preyinte, foarte pe scurt, care a fost activitatea aferentă pentru cele două sociețăți, în cele 4 luni care s-au scurs din momentul înființării celor două societăți, în decembrie 2022”, a solicitat Roxana Iliescu, în şedinţa de Consiliu Local, în care s-a votat prelungirea mandatului lui Georgiu.

Răspunsul a venit din partea viceprmarului Ruben Laţcău, care a vorbit despre scopul celor două societăţi, despre necesitatea accesării de fonduri europene şi multe planuri de viitor, fără a spune nimic despre ce a făcut Georgiu în schimbul celor 10 mii de lei pe care îi primeşte lunar, din bugetul local.

“Principala preocupare a fost legată de SC Uzina Energie Solară, unde avem mai multe proiecte în pregătire, pentru viitoarele finanțări, care vor fi atât pe fonduri naționale cât și pe fonduri europene, pentru parcuri fotovoltaice. Avem două parcuri de 10 hectare, fiecare în lucru, la studiul de fezabilitate, în acest moment și, de asemenea, vom ctracta studiu de feabilitate, momentan suntm în faza de notă conceptuală și de analiză a temei de proiectare pentru a instala panouri fotovoltaice pe școli. Aici sunt câteva chestiuni legate de reglementările legale în vigoare, în sensul în care consumatorul este obligatoriu să fie cel care este și deținător. Aici trebuie să existe niște clarificări care vor ajunge, cu siguranță, în Consiliul Local. Dar, dacă există această preocupare legată de activitate, nu este nicio problemă, putem oricând să facem o întâlnire, în care să avem o prezentare cu activitatea de până acum și cu programele și proiectele pe care le avem pregătite pentru viitor”, a spus Ruben Laţcău.

Într-un final viceprimarul a recunoscut că cele două firme nu au avut deloc activitate, mai ales că nu au niciun angajat.

CITEŞTE ŞI: Portrete ale marelui dirijor român, Sergiu Celibidache, în expoziție la Filarmonica Banatul Timișoara!

Situaţia a fost confirmată şi de consilierul PNL, Simion Moşiu, după ce şi el, la rândul său, a cerut informaţii de la administratorul celor două firme.

“Nu există niciun angajat. Există discuții abilitate de accesare fonduri europene, mai ales pentru parcurile fotovoltaice care vor fi foarte utile pe școli. Așteptăm ca legislația și procedurile care sunt în derulare pentru mai multe modalități de accesare de fonduri”, a spus Simion Moşiu.

Darius Georgiu, om de afaceri şi fost președinte al PSD Săcălaz, a fost condamnat, în 2007, la 2 ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar de înşelăciune.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara anunță că sumele alimentate pe tichetele sociale pe suport electronic, destinate sprijinirii cuplurilor mamă–nou-născut aflate în situații de vulnerabilitate, pot fi utilizate până la data de 31 mai.
Incident șocant, în această seară la Timișoara! O tânără de 19 ani s-a aruncat în gol de la etajul unu al unui bloc, după o ceartă cu iubitul.
RETIM Ecologic Service S.A., în parteneriat cu ADID Timiș, anunță începerea primei campanii trimestriale pentru colectarea deșeurilor textile, din Zona 1 Timișoara. Utilizatorii casnici pot folosi această oportunitate pentru a se debarasa legal și gratuit de deșeurile textile din gospodărie. Campania se desfășoară în perioada 22 aprilie – 30 iunie 2025, în localitățile: Timișoara, Dumbrăvița, […]
Trei persoane au fost rănite după ce două mașini s-au izbit violent în municipiul Deva, la ieșirea din sensul giratoriu din Sântuhalm, spre Hunedoara.
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, împreună cu Consiliul Județean Timiș, organizează o nouă ediție a Bursei Generale a Locurilor de Muncă, într-un format inedit… în aer liber.
Casieriile Aquatim și centrul relații clienți de pe strada Enric Baader nr. 11 din Timișoara vor fi închise în perioada 18-22 aprilie.