Skip to main content

A fost redeschis centrul pentru persoane fără adăpost din Timişoara! Condiţiile “de groază” au fost remediate în doar trei zile

La trei zile de când a fost închis, la decizia inspectorilor OPC, căminul pentru oamenii străzii din zona Freidorf, este din nou funcţional.

Anunţul despre redeschiderea centrului a fost făcut de prefectul judeţului, care însă nu a precizat cum a fost posibilă remedierea unor deficienţe extrem de grave, într-un timp atât de scurt.

“Am bucuria să vă anunţ că astăzi, la ora 17:30, ca urmare a prezenţei în teren a echipelor de la AJPIS, CJPC şi a mea, am reuşit ca cele două instituţii să fie de acord ca asuspendarea Centrului să fie anulată, iar Centrul să poată să primească, inclusiv de astăzi, persoanele fără adăpost. S-au făcut schimbări importante, în ultima perioadă, şi mă bucur. În urma inspecţiei, lucrurile arată mult mai bine, iar condiţiile sunt cu totul şi cu totul altele”, a spus prefectul judeţului, Mihai Ritivoiu, într-un video transmis live pe facebook, chiar din căminul a cărui închidere a fost criticată de mulţi timişoreni.

Asta în contextul în care, printre neregulile descoperite se numără produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit, pete de igrasie şi saltele murdare.

Acuzat de o parte a timişorenilor, în frunte cu primarul oraşului, că închiderea căminului a fost un exces de zel al inspectorilor OPC, la comanda lui, prefectul vorbeşte despre “spiritul Timişoarei”, pe care l-a invocat Dominic Fritz.

În ultimele trei zile am fost una dintre cele mai înjurate persoane din ţară. Vreau să spun şi eu câteva cuvinte despre spiritul Timişoarei pe care toată lumea l-a invocat. Această Fundaţie cred că corespunde spiritului Timişoarei. Dar, spiritul Timişoarei înseamnă, printre altele, şi respectul faţă de lege, respectul pentru fiecare persoană, indiferent de categoria socială. Respectul şi spiritul Timişoarei ţine de o atitudine constructivă pe care organele de control trebuie să o aibă în orice control, o atitudine care să vină în întâmpinarea omului controlat, să ţină cont de nevoile acestuia, sa-l asculte. În acest caz, organele de control au dat cele mai blânde măsuri posibile, în raport cu condiţiile de aici, în sensul în care s-a recurs la suspendarea temporară a activităţii, până la remedierea problemelor, şi nu la închiderea pe 6 luni până la un an, aşa cum ar fi putut să fie dat”, a mai spus Mihai Ritivoiu.

Prefectul a ţinut să laude şi o parte a presei, însă doar pe cea care a relatat „obiectiv” situaţia Centrului pentru Persoane fără Adăpost.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.