Skip to main content

A fost redeschis centrul pentru persoane fără adăpost din Timişoara! Condiţiile “de groază” au fost remediate în doar trei zile

La trei zile de când a fost închis, la decizia inspectorilor OPC, căminul pentru oamenii străzii din zona Freidorf, este din nou funcţional.

Anunţul despre redeschiderea centrului a fost făcut de prefectul judeţului, care însă nu a precizat cum a fost posibilă remedierea unor deficienţe extrem de grave, într-un timp atât de scurt.

“Am bucuria să vă anunţ că astăzi, la ora 17:30, ca urmare a prezenţei în teren a echipelor de la AJPIS, CJPC şi a mea, am reuşit ca cele două instituţii să fie de acord ca asuspendarea Centrului să fie anulată, iar Centrul să poată să primească, inclusiv de astăzi, persoanele fără adăpost. S-au făcut schimbări importante, în ultima perioadă, şi mă bucur. În urma inspecţiei, lucrurile arată mult mai bine, iar condiţiile sunt cu totul şi cu totul altele”, a spus prefectul judeţului, Mihai Ritivoiu, într-un video transmis live pe facebook, chiar din căminul a cărui închidere a fost criticată de mulţi timişoreni.

Asta în contextul în care, printre neregulile descoperite se numără produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit, pete de igrasie şi saltele murdare.

Acuzat de o parte a timişorenilor, în frunte cu primarul oraşului, că închiderea căminului a fost un exces de zel al inspectorilor OPC, la comanda lui, prefectul vorbeşte despre “spiritul Timişoarei”, pe care l-a invocat Dominic Fritz.

În ultimele trei zile am fost una dintre cele mai înjurate persoane din ţară. Vreau să spun şi eu câteva cuvinte despre spiritul Timişoarei pe care toată lumea l-a invocat. Această Fundaţie cred că corespunde spiritului Timişoarei. Dar, spiritul Timişoarei înseamnă, printre altele, şi respectul faţă de lege, respectul pentru fiecare persoană, indiferent de categoria socială. Respectul şi spiritul Timişoarei ţine de o atitudine constructivă pe care organele de control trebuie să o aibă în orice control, o atitudine care să vină în întâmpinarea omului controlat, să ţină cont de nevoile acestuia, sa-l asculte. În acest caz, organele de control au dat cele mai blânde măsuri posibile, în raport cu condiţiile de aici, în sensul în care s-a recurs la suspendarea temporară a activităţii, până la remedierea problemelor, şi nu la închiderea pe 6 luni până la un an, aşa cum ar fi putut să fie dat”, a mai spus Mihai Ritivoiu.

Prefectul a ţinut să laude şi o parte a presei, însă doar pe cea care a relatat „obiectiv” situaţia Centrului pentru Persoane fără Adăpost.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.