Skip to main content

A fost deschis apelul de proiecte al Fondului Științescu, pentru promovarea științelor și tehnologiei în rândul elevilor!

Ştiinţescu Timişoara a deschis apelul programului de finanţare dedicat proiectelor educative!

Proiectul își propune să cultive pasiunea pentru ştiinţă şi tehnologie, elevilor din judeţele Timiş şi Arad, cu vârste cuprinse între 6-19 ani.

Aflat la ediția a VII-a, programul oferă finanțări celor mai creative propuneri de proiecte pentru educaţia viitorului.

Astfel, în perioada 5 februarie – 4 martie, organizații non-guvernamentale, şcoli publice şi grupuri de inițiativă pot depune proiecte pentru a beneficia de finanţare din Fondul Ştiinţescu Timişoara. Valoarea totală a fondului este de 200.000 de lei.

Potențialii aplicanți vor participa la minimum o şedinţă de mentorat cu echipa Fundaţiei Comunitare Timişoara. Aceasta este un mecanism de sprijin pentru echipele de proiect, prin care să-și dezvolte ideea într-un proiect fezabil, cu șanse mari de finanțare. În același timp, rolul şedinţelor de mentorat este și acela de a aduce împreună echipele care au idei de proiecte pentru a crea posibile sinergii în planificarea propunerilor de activităţi.

„Prin acest program de finanțare ne dorim ca oamenii din comunitate – profesori, studenți, elevi, muzeografi, bibliotecari, artiști, profesioniști din domenii tehnice, ori pur şi simplu oameni pasionaţi de științe –  să împărtășească ceea ce știu elevilor. De multe ori nu au nevoie decât de un impuls, un context și de sume relativ mici de bani cu care să acopere costul unor proiecte pe care ei le creează de la zero și apoi tot ei le derulează.”, spune Daniela Chesaru, director executiv Fundaţia Comunitară Timişoara

Selecția finală a proiectelor câștigătoare va fi făcută prin jurizare de către o echipă neutră și avizată, alcătuită din pasionaţi de ştiinţe şi tehnologie, reprezentanți ai sectorului nonguvernamental și privat, pe baza criteriilor stabilite în ghidul de finanțare. Vor avea prioritate proiectele care se adresează elevilor din rural şi din urbanul mic şi mijlociu.

Proiecte precum crearea de Hub-uri sau makerspace-uri în şcoli, festivaluri sau caravane de ştiinţă, competiții, expoziții, tabere şi vizite de studiu care să aibă o componentă de implicare practică a copiilor şi tinerilor, proiecte de cercetare ale elevilor, activități din domeniul ecologiei și protecției mediului, activități de învățare în echipă, care promovează ştiinţa şi tehnologia în rândul elevilor, pot primi finanțare și mentorare pe parcursul implementării.

Detalii despre programul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare pot fi accesate pe website-ul programului (www.timisoara.stiintescu.ro) și pe pagina de Facebook locală a programului (https://www.facebook.com/StiintescuTm).

În ediţia din 2023 programul Ştiinţescu Timişoara a finanţat 12 proiecte care au ajuns în 29 de comunităţi din Timiş, au implicat peste 5.000 de copii, au numărat peste 100 de mentori care au oferit educaţiei peste 2.600 de ore de voluntariat.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]