Skip to main content

A fost deschis apelul de proiecte al Fondului Științescu, pentru promovarea științelor și tehnologiei în rândul elevilor!

Ştiinţescu Timişoara a deschis apelul programului de finanţare dedicat proiectelor educative!

Proiectul își propune să cultive pasiunea pentru ştiinţă şi tehnologie, elevilor din judeţele Timiş şi Arad, cu vârste cuprinse între 6-19 ani.

Aflat la ediția a VII-a, programul oferă finanțări celor mai creative propuneri de proiecte pentru educaţia viitorului.

Astfel, în perioada 5 februarie – 4 martie, organizații non-guvernamentale, şcoli publice şi grupuri de inițiativă pot depune proiecte pentru a beneficia de finanţare din Fondul Ştiinţescu Timişoara. Valoarea totală a fondului este de 200.000 de lei.

Potențialii aplicanți vor participa la minimum o şedinţă de mentorat cu echipa Fundaţiei Comunitare Timişoara. Aceasta este un mecanism de sprijin pentru echipele de proiect, prin care să-și dezvolte ideea într-un proiect fezabil, cu șanse mari de finanțare. În același timp, rolul şedinţelor de mentorat este și acela de a aduce împreună echipele care au idei de proiecte pentru a crea posibile sinergii în planificarea propunerilor de activităţi.

„Prin acest program de finanțare ne dorim ca oamenii din comunitate – profesori, studenți, elevi, muzeografi, bibliotecari, artiști, profesioniști din domenii tehnice, ori pur şi simplu oameni pasionaţi de științe –  să împărtășească ceea ce știu elevilor. De multe ori nu au nevoie decât de un impuls, un context și de sume relativ mici de bani cu care să acopere costul unor proiecte pe care ei le creează de la zero și apoi tot ei le derulează.”, spune Daniela Chesaru, director executiv Fundaţia Comunitară Timişoara

Selecția finală a proiectelor câștigătoare va fi făcută prin jurizare de către o echipă neutră și avizată, alcătuită din pasionaţi de ştiinţe şi tehnologie, reprezentanți ai sectorului nonguvernamental și privat, pe baza criteriilor stabilite în ghidul de finanțare. Vor avea prioritate proiectele care se adresează elevilor din rural şi din urbanul mic şi mijlociu.

Proiecte precum crearea de Hub-uri sau makerspace-uri în şcoli, festivaluri sau caravane de ştiinţă, competiții, expoziții, tabere şi vizite de studiu care să aibă o componentă de implicare practică a copiilor şi tinerilor, proiecte de cercetare ale elevilor, activități din domeniul ecologiei și protecției mediului, activități de învățare în echipă, care promovează ştiinţa şi tehnologia în rândul elevilor, pot primi finanțare și mentorare pe parcursul implementării.

Detalii despre programul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare pot fi accesate pe website-ul programului (www.timisoara.stiintescu.ro) și pe pagina de Facebook locală a programului (https://www.facebook.com/StiintescuTm).

În ediţia din 2023 programul Ştiinţescu Timişoara a finanţat 12 proiecte care au ajuns în 29 de comunităţi din Timiş, au implicat peste 5.000 de copii, au numărat peste 100 de mentori care au oferit educaţiei peste 2.600 de ore de voluntariat.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Nicolae Robu are cel mai ambițios proiect pentru Timișoara din ultimii 30 de ani (P)

Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, are cel mai ambițios proiect de guvernare locală pentru Timișoara din ultimii 30 de ani.

Trafic dat peste cap şi locuri de parcare blocate, în Timişoara! În acest weekend au loc un raliu şi o paradă moto

La solicitarea ACS Women in Motorsport, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat rezervarea parcării Iancu Huniade (Parcarea Modex) de astăzi, 16.05.2024, ora 22:00, până vineri, 17.05.2024, ora 21:00.

Stop accidentelor rutiere! „Road Safety” te ajută să faci diferenţa dintre viaţă şi moarte

Cum poate fi prevenit un accident rutier tragic sau cum poţi să ajuţi un om a cărui viaţă depinde de tine? Afli totul în cadrul „Road Safety” care va avea loc în acest final de săptămână la Timişoara.

Expoziție inedită la Galeria Park! Lelia Brînda aduce în fața iubitorilor de artă ”Firul timpului”!

Artista plastică Lelia Brînda a adunat din nou o serie de lucrări pe care le aduce în fața publicului timișorean într-o expoziție intitulată ”Firul timpului”.

MONS Beach Volley Festival transformă Timișoara în plajă urbană, în acest sfârșit de săptămână!

Timișoara se pregătește pentru a treia ediție a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care aduce atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Video: Protest la Timișoara! Zeci de oameni cer încetarea conflictului din Fâșia Gaza

Câteva zeci de persoane și-au întânire, în această seară, în Parcul CD Loga din Timișoara, pentru a-și arăta susținerea față de palestinienii din Fâșia Gaza.

Literatură printre petale! Festivalul florilor de la Iulius Garden se întoarce la Timișoara, învăluit în parfum și culoare

Echipe de floriști din toată țara își vor prezenta parfumatele și coloratele creații, în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului florilor, de la Iulius Town, în acest weekend.

Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va reprezenta România la World Butchers’ Challenge 2025

10 locuri sunt disponibile în echipa „Măcelari de elită”, care va reprezenta România la cel mai prestigios eveniment mondial dedicat măcelăriei, World Butchers’ Challenge (WBC), programat anul viitor, la Paris.

Amenzi de peste 100 mii de lei, pentru constructorii care fac prăpăd pe străzile şi trotuarele din Timişoara!

Polițiștii locali timișoreni au dat amenzi de peste 100 mii de lei, în ultima lună, pe linie de mediu, pentru gestionarea proastă a deșeurilor la șantierele din oraș.