Skip to main content

Spectacolul EXOD încheie Festivalul Național de Teatru cu o prezentare de excepție

În cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru, desfășurat în această perioadă la București, un moment memorabil a avut loc odată cu reprezentația spectacolului „EXOD”, regizat de celebrul regizor lituanian Oskaras Koršunovas.

Aseară, la repetiția care precede reprezentația oficială, Koršunovas s-a întâlnit cu actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, pe scena Teatrului Național din București (TNB).

Într-o emoționantă discuție cu actorii, regizorul a mărturisit: „Să vă revăd aici, mă face să mă simt alături de actorii mei. Mi-a fost dor de spectacolul meu și de voi. Simt că am venit acasă.”

Spectacolul „EXOD” reprezintă un eveniment deosebit în cadrul Festivalului Național de Teatru, atrăgând un public numeros.

CITEŞTE ŞI: Accident teribil! Doi pietoni, spulberaţi de o maşină! O femeie a murit pe loc

Cele aproape 1.000 de locuri ale Sălii „Ion Caramitru” a TNB s-au epuizat încă de săptămâna trecută, arătând anticiparea și interesul față de povestea lui Ben și a dezrădăcinaților lumii.

EXOD este o producție solidă, creată în colaborare cu Teatrul Național din Timișoara, sub îndrumarea regizorului Oskaras Koršunovas, dramaturgul Marius Ivaškevičius și echipa Teatrului Național din Timișoara. Spectacolul a adus laolaltă o distribuție impresionantă, care include actori precum Ion Rizea sau Marin Lupanciuc.

Li se alătură în distribuție Cătălin Ursu, Flavia Giurgiu, Ionuț Iova, Cristina Rotaru Chiperi, Matei Chioariu, Alexandru Romescu, Oana Iovița, Darius Zet, Oana Antonovici, Alexandru Negrea, Teodor Cauș, Vlad Vajdovici, Otniel Floruț, Mirela Puia, Cristian Szekeres, Roberta Popa, Daniela Bostan, Costa Tovarnisky,  Răzvan Săbiescu, Sabine Oschanitzky, Iulia Ioana, Rareș Rusan, Tania Ionescu & The Bandits. Decoruri – Gintaras Makarevičius, costume – Corina Grămoșteanu, light design – Eugenijus Sabaliauskas, muzica – The Bandits.

EXOD este o explorare profundă a temei emigrației, un spectacol care poartă în el timp, spațiu, realitate și imaginație, aducând în prim-plan viețile rătăcite și speranța.

CITEŞTE ŞI: Descoperă cultura niponă! Săptămâna dedicată Japoniei, la Universitatea de Vest din Timișoara

Selecționarea acestui spectacol la Festivalul Național de Teatru demonstrează prestanța și relevanța Teatrului Național din Timișoara în peisajul cultural românesc.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.