Skip to main content

Aproape 10 milioane de euro, investiţii lângă Timişoara! Cum a reuşit comuna Şag să atragă atât de mulţi bani?

A fi om!

Împărţirea sumelor din bugetului local este, în majoritatea UAT-urilor, o procedură anevoiaso, pentru că nevoile sunt multe, iar banii, puţini.

Nu şi în comuna Şag, din judeţul Timiş, unde primarul Flaviu Roşu şi-a stabilit, încă din primul an de mandat, un obiectiv clar: alocarea unui procent cât mai mare, pentru investiţii.

CITEŞTE ŞI: 48 de sancțiuni aplicate proprietarilor de terenuri din Timișoara, pentru necurățarea ambroziei și neîntreținerea acestora!

Doar în ultimul an, aproape jumătate din buget a mers în acestă direcţie, iar edilul spune că asta nu ar fi fost posibil, fără atragerea fondurilor europene şi guvernamentale.

“Am considerat că prioritar pentru locuitorii din Şag, este infrastructura, să aibă o şcoală nouă, o grădiniţă, un centru medical, o sală de sport… Şi asta am şi făcut. Şia sta am făcut încă de la încput. Am încercat să mă axez pe investiţii, investiţii mai mici, investiţii majore. Şi am reuşit”, a declarat Flavius Roşu, primarul comunei Şag, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Acum, urmează deschiderea unor noi şantiere în valoare totală de aproape 10 milioane de euro.

Este vorba, în primul rând, despre extinderea sistemului de canalizare menajeră, proiect aprobat prin Anghel Saligny, în valoare de 17 milioane de lei.

Un alt proiect pe care a mizat primarul şi pentru care au fost alocate, tot prin Anghel Saligny, 8,1 milioane de lei, este extindere sistemului de alimentare cu apă.

Cel de-al treilea proiect este al Consiliului Judeţean timiş, însă de el vor beneficia şi locuitorii din Şag.

Este vorba despre modernizarea Drumului Judeţean 593 Şag – Sânmihaiu Român, pentru care au fost alocate 21,5 milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Școala Gimnazială 15 din zona Fratelia, reabilitată și extinsă! Magaziile vor fi transformate în săli de clasă

Toate cele trei investiţii vor începe, cel mai probabil, anul viitor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.