Aproape 10 milioane de euro, investiţii lângă Timişoara! Cum a reuşit comuna Şag să atragă atât de mulţi bani?

Împărţirea sumelor din bugetului local este, în majoritatea UAT-urilor, o procedură anevoiaso, pentru că nevoile sunt multe, iar banii, puţini.

Nu şi în comuna Şag, din judeţul Timiş, unde primarul Flaviu Roşu şi-a stabilit, încă din primul an de mandat, un obiectiv clar: alocarea unui procent cât mai mare, pentru investiţii.

CITEŞTE ŞI: 48 de sancțiuni aplicate proprietarilor de terenuri din Timișoara, pentru necurățarea ambroziei și neîntreținerea acestora!

Doar în ultimul an, aproape jumătate din buget a mers în acestă direcţie, iar edilul spune că asta nu ar fi fost posibil, fără atragerea fondurilor europene şi guvernamentale.

“Am considerat că prioritar pentru locuitorii din Şag, este infrastructura, să aibă o şcoală nouă, o grădiniţă, un centru medical, o sală de sport… Şi asta am şi făcut. Şia sta am făcut încă de la încput. Am încercat să mă axez pe investiţii, investiţii mai mici, investiţii majore. Şi am reuşit”, a declarat Flavius Roşu, primarul comunei Şag, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Acum, urmează deschiderea unor noi şantiere în valoare totală de aproape 10 milioane de euro.

Este vorba, în primul rând, despre extinderea sistemului de canalizare menajeră, proiect aprobat prin Anghel Saligny, în valoare de 17 milioane de lei.

Un alt proiect pe care a mizat primarul şi pentru care au fost alocate, tot prin Anghel Saligny, 8,1 milioane de lei, este extindere sistemului de alimentare cu apă.

Cel de-al treilea proiect este al Consiliului Judeţean timiş, însă de el vor beneficia şi locuitorii din Şag.

Este vorba despre modernizarea Drumului Judeţean 593 Şag – Sânmihaiu Român, pentru care au fost alocate 21,5 milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Școala Gimnazială 15 din zona Fratelia, reabilitată și extinsă! Magaziile vor fi transformate în săli de clasă

Toate cele trei investiţii vor începe, cel mai probabil, anul viitor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.