Skip to main content

Aproape 10 milioane de euro, investiţii lângă Timişoara! Cum a reuşit comuna Şag să atragă atât de mulţi bani?

Împărţirea sumelor din bugetului local este, în majoritatea UAT-urilor, o procedură anevoiaso, pentru că nevoile sunt multe, iar banii, puţini.

Nu şi în comuna Şag, din judeţul Timiş, unde primarul Flaviu Roşu şi-a stabilit, încă din primul an de mandat, un obiectiv clar: alocarea unui procent cât mai mare, pentru investiţii.

CITEŞTE ŞI: 48 de sancțiuni aplicate proprietarilor de terenuri din Timișoara, pentru necurățarea ambroziei și neîntreținerea acestora!

Doar în ultimul an, aproape jumătate din buget a mers în acestă direcţie, iar edilul spune că asta nu ar fi fost posibil, fără atragerea fondurilor europene şi guvernamentale.

“Am considerat că prioritar pentru locuitorii din Şag, este infrastructura, să aibă o şcoală nouă, o grădiniţă, un centru medical, o sală de sport… Şi asta am şi făcut. Şia sta am făcut încă de la încput. Am încercat să mă axez pe investiţii, investiţii mai mici, investiţii majore. Şi am reuşit”, a declarat Flavius Roşu, primarul comunei Şag, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Acum, urmează deschiderea unor noi şantiere în valoare totală de aproape 10 milioane de euro.

Este vorba, în primul rând, despre extinderea sistemului de canalizare menajeră, proiect aprobat prin Anghel Saligny, în valoare de 17 milioane de lei.

Un alt proiect pe care a mizat primarul şi pentru care au fost alocate, tot prin Anghel Saligny, 8,1 milioane de lei, este extindere sistemului de alimentare cu apă.

Cel de-al treilea proiect este al Consiliului Judeţean timiş, însă de el vor beneficia şi locuitorii din Şag.

Este vorba despre modernizarea Drumului Judeţean 593 Şag – Sânmihaiu Român, pentru care au fost alocate 21,5 milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Școala Gimnazială 15 din zona Fratelia, reabilitată și extinsă! Magaziile vor fi transformate în săli de clasă

Toate cele trei investiţii vor începe, cel mai probabil, anul viitor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.