Extinderea Clinicii ORL din Timișoara, blocată de un celebru clan de romi!

Extinderea Clinicii ORL a Spitalului Municipal din Timișoara, blocată de clanul Cârpaci! Șantierul este blocat, după ce familia Cârpaci s-a făcut stăpână pe curtea clinicii și împiedică accesul constructorului.

Construcția unei clădiri noi este finanțată din fonduri europene. Lucrările au fost însă oprite, după ce rromii au închis poarta de acces spre șantier. Ar fi lăsat utilajele să treacă în schimbul a 200.000 de euro, spun autoritățile.

Familia Cârpaci spune că ea este victima în această poveste și că terenul este defapt al lor. Astfel că la doi metri de şantier şi-au instalat grătarul şi masa cu scaune.

Primăria Timişoara a mers în instanță și a obţinut o ordonanţă preşedinţială ca să intre pe propriul teren, însă instanţa nu a dat titlul executoriu.

Noul corp al spitalului trebuie finalizat până în decembrie 2023.

”O primă victorie în lupta contra mafiei imobiliare din zona centrală a Timișoarei: am obținut accesul pentru a investi în clinica ORL. Terenul pe care vor intra utilajele pentru a construi un nou corp al clinicii ORL aparține primăriei, însă a fost acaparat de unul dintre celebrele clanuri de romi ce au pus mâna pe o bună parte a imobilelor din centrul Timișoarei. Cu tupeul specific, ne cereau 200.000 de euro pentru a avea acces pe un teren public! Primăria Municipiului Timișoara a inițiat un demers pe care nu l-a mai făcut niciodată: am mers în instanță și am cerut acces prin ordonanță președințială și am câștigat. Am primit accesul de a intra pe terenul primăriei”, spune viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Totuși, deși a obținut ordonanța președințială există totuși o problemă, pe care autoritățile speră să o rezolve în zilele următoare.

În mod normal, aceste ordonanțe sunt executorii. Din păcate, în motivarea sentinței nu se menționează acest lucru, probabil dintr-o eroare. Am făcut o interpelare prin care am cerut o completare către instanță prin care să introducă în motivare și această prevedere expres legală că decizia este executorie, astfel încât săptămâna viitoare să putem intra cu un executor judecătoresc pe terenul primăriei. Lupta pentru recuperarea patrimoniului orașului este de abia la început. Primăria Timișoara nu mai poate fi șantajată de feluriții mafioți ce și-au însușit proprietăți în centrul orașului. Sperăm că în această luptă să contăm pe sprijinul întregului aparat de stat”, mai spune Ruben Lațcău.

Investiția în noua Clinică ORL este de peste două milioane de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.