Skip to main content

4.700 de mașini vechi, casate prin Rabla Local, la Timișoara! Primăria a fost validată de AFM și urmează să semneze contractul

Primăria Timișoara a primit validarea din partea Administrației Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului ”Rabla local”, în cadrul căruia vor fi casate autovehiculele uzate.

Prin contract, AFM va aloca suma de 11.280.000 lei, pentru casarea, radierea din circulație și radierea din evidențele fiscale a 4700 de autovehicule uzate.

Stimulentul acordat beneficiarului pentru casarea și radierea unui autovehicul uzat este de 3000 de lei, din care 600 de lei sunt din fonduri proprii ale Primăriei și 2400 de lei din finanțarea alocată din Fondul pentru Mediu.

În paralel cu semnarea contractului de delegare, specialiștii din cadrul Primăriei Timișoara pregătesc Procedura și Regulamentul intern de derulare a programului, care vor fi supuse aprobării Consiliului Local.

După semnarea contractului de delegare, AFM va publica pe pagina sa de internet anunţul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanţii de finanţare, respectiv proprietarii de autovehicule uzate. Din acel moment, persoanele fizice care doresc să solicite stimulentul de casare se vor putea înscrie în aplicația AFM, accesând linkul: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

După finalizarea perioadei de înscriere a persoanelor fizice, AFM va comunica Municipiului Timișoara lista cu persoane fizice care s-au înscris în program, în limita bugetului prevăzut.

Pentru solicitanții care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, se vor încheia contracte de finanțare între beneficiarul programului ”Rabla local” și Municipiul Timișoara. Doar după încheierea contractului se poate trece la etapele următoare: radierea și scoaterea mijlocului de transport uzat din evidența fiscală a Poliției, apoi transmiterea către DFMT a documentelor doveditoare. După finalizarea acestor etape, DFMT virează stimulentul de casare în contul bancar indicat de către beneficiarul finanțării.

Beneficiarii finanțării vor fi monitorizați pentru o perioadă de 3 ani, în care nu vor avea voie să își achiziționeze autovehicule sub Euro 5. În caz contrar, vor fi obligați să restituite stimulentul acordat.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.