Skip to main content

25 de microbuze hibrid, pentru transportul elevilor din Timiș! CJT a semnat contractul de finanțare

Consiliul Județean Timiș a semnat cu Administrația Fondului pentru Mediu acordul pentru achiziția unor microbuze școlare mai puțin poluante!

Contractul se ridică la aproape 25 de milioane de lei și vor fi cumpărate 25 de microbuze hibride. Banii sunt alocați prin Programul privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea cantităţii de emisii de gaze cu efect de seră.

Autovehiculele vor fi utilizate pentru transportul elevilor timișeni și vor fi transferate centrelor pentru educație incluzivă din subordinea Consiliului Județean sau către UAT-urile care au transmis solicitări în acest sens. 

Pentru facilitarea transportului școlar, am accesat două programe de finanțare. Am depus un proiect pentru cumpărarea de microbuze electrice și unul pentru autovehicule hibride. Economiile făcute în urma ofertelor primite în cadrul primului proiect, ne-au permis achiziționarea unui număr suplimentar de microbuze electrice, astfel că, sperăm să se întâmple la fel și în cazul celor hibride”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș. 

Suma primită de Consiliul Județean Timiș este de 24.775.000 lei și este destinată acoperirii cheltuielilor eligibile, costurile de exploatare și întreținere urmând a fi suportate de beneficiari. 

Următorul pas după câștigarea finanțării este pregătirea documentației necesare pentru organizarea procedurii de achiziție publică.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.