Skip to main content

100 de amintiri! Proiect de suflet, la Timişoara, pentru copiii de grădiniţă şi părinţii lor

Desene, baloane colorate şi o mulţime de fotografii, lipite pe gardurile şi grădiniţele din oraş.

Aşa i-au întâmpinat directorii instituţiilor de învăţământ preşcolar pe părinţi şi copii, ca să compenseze lipsa evenimentului “Porţile Deschise”.

carmen safta

Acesta avea rolul de a-i familiariza pe cei mici, cu grădiniţa şi de a le permite părinţilor să o cunoască pe educatoare.

CITEŞTE ŞI: Surprize, la Maratonul Vaccinării din Timişoara! Vă aşteaptă concerte, expoziţii de artă şi analize medicale gratuite

Din cauza pandemiei, evenimentul a fost anulat în acest an.

100 de amintiri01

Curioşi, veseli şi nerăbdători, copilaşii intrau în grupele lor, unde îi aşteptau încăperi spaţioase, aerisite şi luminoase, aşa cum nu găseai în niciun castel. Mobilierul era colorat şi realizat exact pe măsura şi nevoile lor, jocurile şi materialele erau toate pregătite pentru cei mici, ca să le sporească dorinţa de învăţare şi descoperire în orice context, iar activităţile zilei porneau, toate, din izvorul nesecat al jocului. Zânele-educatoare erau cele care îi îndrumau pe cei mici cu delicateţe, dragoste, înţelepciune şi răbdare”, îşi aminteşte Tamara Bolbos, directoare Grădiniţei PP 20.

Pentru ca micuţii care vor începe la toamnă grădiniţa, dar şi părinţii lor, să simtă ceva din farmecul evenimentelor de altădată, unităţile de învăţământ preşcolar au organizat o acţiune atipică.

carmen

 „Astăzi, Grădiniţa PP 26 din Timişoara, condusă de prof. Felicia Barbu, a lansat, împreună cu Inspectoratul Şcolar, proiectul „100 de amintiri din grădiniţă”, pentru a împărtăşi cu toţi, povestea noastră. La noi, fiecare zi este ca o poveste spusă şi trăită de copiii. Şi ce poveşti frumoase crează ei împreună, sub îndrumarea doamnelor educatoare. Da, lumea grădiniţei este o lume minunată, o lume a inoncenţei, a copilăriei, căci aici suverani sunt copiii. Pentru ei este creată grădiniţă. Să se poată întâlni, juca şi învăţa împreună”,  spune Carmen Safta, educatoare la Grădiniţa PP 26.

Educatorii şi-au prezentat grădiniţele, cu ajutorul fotografiilor şi al desenelor.

100 de amintiri04

Sute de astfel de imagini au putut fi văzute astăzi, în exteriorul unităţilor.

CITEȘTE ȘI: Alertă meteo! ANM a emis un cod galben de ploi şi vijelii, valabil pentru zona de vest a ţării

gradinita

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.