Skip to main content

10 milioane de lei, pentru cea mai veche şcoală din Timişoara! Ce lucrări se vor face din aceşti bani?

Primăria Timișoara a câștigat o finanțare de peste 10 milioane de lei pentru renovarea Şcolii Gimnaziale nr. 1, din zona Traian, cea mai veche unitate de învăţămând din oraş.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar fondurile europene fac parte din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C5 – Valul Renovării.

CITEŞTE ŞI: Dynamite Fighting Show ajunge la Timișoara! Lupta finală pentru Daniel Corbeanu

Școala Gimnazială nr. 1, construită în anul 1847, are 2 corpuri de clădire și 2 spații exterioare (o curte cu acces din stradă și o curte interioară).

Clădirea este în stare bună, cu degradări moderate și necesită intervenții de consolidare locale.

Se va lucra la creșterea nivelului de confort termic înăuntru prin sporirea rezistenței termice a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei de pe fațade cu tâmplărie termoizolantă, înlocuirea instalației de încălzire centrală, înlocuirea conductelor, izolarea acestora, înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri cu LED și alte lucrări de reabilitare energetică.

Măsurile de reabilitare termică și de modernizare propuse vor reduce consumul de energie primară și emisiile de CO2, astfel:

  • clasa de performanță energetică se va îmbunătăți de la E la B;
  • consumul anual de energie finală pentru încălzire se va reducere cu 65,29%;
  • emisiile de CO2 se vor diminua cu 60,28 %.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la  14.427.114,42 lei, iar contractul de finanțare este de 10,181,578.07 lei (TVA inclus), diferenţa urmând să fie suportată din bugetul local.

CITEŞTE ŞI: Daniel Dorobanțu și Maria Hojda au învăluit Palatul Lugoj în lumi de poveste cu un „Concert de Basm” inedit!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.