Skip to main content

Workshop „Școala motivațională” cu studenți și angajatori la Universitatea de Vest din Timișoara

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Universitatea de Vest a organizat workshopul „Școala motivațională”, care a avut ca scop facilitarea de contacte profesionale între studenți și potențiali angajatori ai acestora.

La eveniment au participat studenți de la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor, din anul al III-lea  de la specializările Informatică Economică (IE), Contabilitate și Informatică de Gestiune (CIG), Economie Generală și Comunicare Economică (EGCE), Finanțe-Bănci (FB), Economie și Afaceri Internaționale (EAI) și reprezentanții a 8 parteneri sociali ai UVT, instituții și organizații de profil de la nivelul orașului Timișoara.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții partenerilor sociali le-au prezentat studenților oportunitățile de carieră din cadrul instituțiilor lor, provocările curente cu care se confruntă specialiștii care își desfășoară activitatea în aceste domenii, precum și necesitățile organizațiilor de profil în ceea ce privește specializarea și perfecționarea resursei umane, pentru a face față cu brio acestor provocări.

uvt 1

 

La rândul lor, studenții s-au arătat interesați de activitățile concrete ale organizațiilor, solicitând informații și adresând întrebări reprezentanților acestora, atât în cadrul extins din segmentul formal al întâlnirii, cât și în interacțiunile inter-individuale, care au urmat într-un cadru informal, la finalul evenimentului.Tot în cadrul workshopului, au fost puse bazele unei colaborări între cei 8 parteneri sociali prezenți și Facultatea De Economie și Administrare a Afacerilor, în vederea organizării de stagii de practică dedicate studenților din anul al III-lea de la specializările enumerate mai sus. Aceste stagii se vor desfășura în semestrul al II-lea al anului universitar 2019-2020 și vor avea ca obiectiv familiarizarea studenților din an terminal cu specificul activităților profesionale din domeniile studiate, pentru a le spori șansele de integrare pe piața muncii, după absolvirea facultății. 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă diversificarea şi îmbunătăţirea ofertei şi programelor educaţionale din patru centre de învăţământ superior acreditate – reprezentative pentru trei regiuni de dezvoltare, în vederea intensificării procesului de integrare a cursanţilor şi studenţilor în învăţământul terţiar universitar şi non-universitar, în corelaţie cu nevoile pieţei muncii din sectoarele economice/ domeniile identificate prin SNC si SNCDI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

O tragedie asemănătoare celei de la Colectiv s-a petrecut noaptea trecută, în Macedonia de Nord. Potrivit ministrului de Interne, Panche Toshkovski, cel puţin 59 de persoane au fost ucise şi alte peste 150 au fost rănite.
Forțele de intervenție s-au mobilizat de urgență, la locul unui accident rutier grav, soldat cu victime, în care au fost implicate trei mașini.
Urmează o perioadă plină de emoții pentru elevii de gimnaziu din anii terminali. Încep probele scrise din cadrul simulării Evaluării Naționale.