Skip to main content

Vrei ca anul 2024 să fie unul fabulos? Vezi aici ce obiceiuri să respecţi de Revelion şi ce este complet interzis

Au mai rămas doar câteva ore până când pășim în noul an, iar fiecare dintre noi se gândeşte cu optimism spre 2024, pe care cu toţii ni-l dorim mai bun şi mai prosper.

Conform tradiţiilor păstrate din moşi strămoşi şi a superstiţiilor împrumutate de la alte popoare, există câteva reguli care, dacă sunt respectate, ne asigură bunăstarea şi norocul, pentru anul care vine.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă articolele de îmbrăcăminte de culoare roşie care ar trebui să fie purtate în noaptea de Revelion.

Asta garantează, spune tradiţia, prosperitate şi noroc în dragoste în anul care vine.

La fel de cunoscut este și obiceiul de a avea bani în buzunar în noaptea dintre ani. Se spune că cei care au bani și obiecte prețioase în buzunar la ora 00:00 vor avea belșug tot anul următor.

Nici partea culinară nu este lipsită de superstiții. Conform obiceiurilor este bine să manânci pește, în noaptea de Revelion, pentru a trece mai ușor prin probleme, în anul care urmează.

În plus, cei care mănâncă 12 boabe de struguri vor avea prosperitate și noroc pe tot parcursul anului.

Pentru fetele nemăritate, noaptea de Revelion este un prilej bun de a-şi visa viitorul soţ. Tradiţia spune că dacă tinerele vor pune într-un vas cu apa busuioc, o ramură de măr și o monedă, ursitul le va apărea în vis.

Pe cealaltă parte, există câteva lucruri pe care trebuie să le eviţi în noaptea de Revelion, ca să te ferești de ghinion în anul 2024.

Printre superstițiile „Așa Nu” se numără gătitul, aruncarea gunoiul, spargerea diverselor obiecte, spălarea rufelor sau alte treburi casnice.

De asemenea, este de rău augur să intri cu datorii în noul an sau să împrumuți obiecte personale în noaptea dintre ani.

Şirul superstiţiilor este mult mai lung însă, acestea sunt cele mai cunoscute tradiţii pe care românii încă le mai respectă, în speranţa că anul care vine va fi mai bun decât cel care se încheie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.