Skip to main content

VIDEO: Situaţie revoltătoare, lângă Timişoara! Elevi înghesuiţi ca sardelele, în microbuzul şcolar

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Deficitul de microbuze şcolare, dar şi proasta gestionare a puţinelor care există, pun în pericol viaţa copiilor.

Se întâmplă şi în Dumbrăviţa, una dintre cele mai bogate comune din România, unde Primăria închide ochii la nevoile şi siguranţa copiilor.

CITEŞTE ŞI: Sfârşit cumplit pentru o femeie! A fost strivită de un tir care dădea cu spatele

Peste 100 de elevi, de toate vârstele, sunt înghesuiţi în trei microbuze, aşa că doar cei mai norocoşi prind locuri pe scaune.

Ceilalţi, fie stau în braţele colegilor, fie în picioare, sau chiar pe locul din faţă, de lângă şofer.

“Nu avem ce face. Suntem conștienți că încălcăm legea dar nici nu vrem să ne pierdem locul de muncă. Din câte știu eu, s-au facut mai multe cereri la Primărie pentru a suplimenta numărul de microbuze dar nu s-a rezolvat nimic”, a declarat unul dintre șoferi, pentru sursadevest.ro

În aceste condiţii, copiii se descurcă aşa cum pot. Cu ghiozdanele în spate, se strecoară cu greu pe lângă alţi elevi şi se mulţumesc dacă prind şi un loc în picioare.

Deşi, asta le pune viaţa în pericol, pentru că şi o frână bruscă poate să ducă la rănirea copiilor.

Părinţii şi profesorii i s-au plâns primarului, în repetate rânduri, şi au cerut rezolvarea problemei.

Cu toate acestea, Horia Bugarin susţine că nu a ştiut nimic despre ce se întâmplă în comuna pe care o conduce.

Eu nu am ştiut despre această situaţie. Mulţumesc că m-aţi informat. Eu nu știu să vă spun câți copii sunt acum. Sincer, chiar nu știu. Îi voi comunica domnului director. Dumnealui ține legătura și organizează partea asta. Noi nu mai putem suplimenta numărul de microbuze”, a declarat pentru sursadevest.ro, Horia Bugarin primarul comunei Dumbrăvița

De celalaltă parte, directorul şcolii spune că face tot ce poate, pentru a mulţumi pe toată lumea.

Am cerut microbuze peste tot: la Consiliul Județean la Prefectură, la Inspectoratul Școlar Judetețean, dar neavând sate aparținătoare, nu am primit. Cum să-i împart? În acest moment transport aproape 100 de copii cu trei microbuze. Două de 14 locuri și unul de 20. Spuneți dumneavoastră cum să fac, că eu așa fac, cum îmi spuneți. Dacă se întâmplă ceva probabil că eu voi fi tras la răspundere pentru că nu știu să gestionez lucrurile. Poate ar fi mai bine să renunțăm la transport”, spune Adrian Nicola, directorul Școlii Gimnaziale din Dumbrăvița.

Însă, din punct de vedere legal, responsabilitatea este a Primăriei, proprietarul microbuzelor.

În cazul unul control în trafic, poliţiştii îl amendează pe şofer, pentru că are mai mulţi pasageri decât locuri, iar Inspectoratul pentru Transport Rutier se îndreaptă împotriva Primăriei.

CITEŞTE ŞI: Muzeul Național al Banatului organizează evenimentul „185 de ani de cânt coral al sârbilor din Timișoara (1836–2021)”

Dar, dincolo de sancţiuni, în joc este viaţa copiilor, spune Alina Sperlea, consilier local, care vrea să rezolve această problemă.

“Primarul nostru pune viața acestor elevi în pericol. Este un gest de inconștiență! Nu realizează pericolul la care sunt expuși acești copii. Aruncă sute de mii de euro în fiecare an pe tot felul de servicii de consultanță și elaborare de studii, complet inutile, iar copiii noștri sunt transportați exact ca sacii de cartofi. Este o bătaie de joc la adresa acestor copii. Voi depune, în perioada care urmează, un proiect de hotărâre pentru reorganizarea transportului acestor elevi”, spune Alina Sperlea, consilier local Pro România. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Percheziții efectuate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș, la locuința unui lugojean, într-un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Pompierii au fost solicitați, în această după amiază, să intervină pentru stingerea unui incendiu puternic ce a cuprins anexa unei case și care amenința să se extindă și la locuința din apropiere.
Delegația Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, condusă de către secretarul general, Marcel Miclău, a participat la Varșovia, la cea de-a 23-a reuniune a Consiliului de administrație al Rețelei Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest organizează seminarul de informare privind oportunitățile de finanțare oferite în 2025 prin Planul Strategic PAC 2023-2027.
Societatea de Transport Public Timișoara informează că, sâmbătă, 14 iunie, circulația ambarcațiunilor de transport public local pe Canalul Bega va fi suspendată temporar între orele 08.00 și 14.00.
Sâmbătă, 14 iunie, de la ora 9:00, Parcul Alpinet din Timișoara (în spatele Catedralei) găzduiește cea de-a noua ediție Make it! Race it! Recycle it!, evenimentul nonconformist care aduce pe Bega bărci construite din materiale reciclabile și multă, multă imaginație.
Atelierele consultative cu timișorenii, pentru identificarea celor mai bune soluții pentru restaurarea și valorificarea Sinagogii din Fabric s-au încheiat. Acum, Primăria, în parteneriat cu World Monuments Fund, a demarat procesul de elaborare a temei de proiectare a obiectivului.
Proiectul PEDA GREEN devine realitate! Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara dă startul unui demers educațional verde și inovator prin care va fi transformată curtea școlii într-un spațiu viu de învățare în aer liber!