Skip to main content

VIDEO: Situaţie revoltătoare, lângă Timişoara! Elevi înghesuiţi ca sardelele, în microbuzul şcolar

Deficitul de microbuze şcolare, dar şi proasta gestionare a puţinelor care există, pun în pericol viaţa copiilor.

Se întâmplă şi în Dumbrăviţa, una dintre cele mai bogate comune din România, unde Primăria închide ochii la nevoile şi siguranţa copiilor.

CITEŞTE ŞI: Sfârşit cumplit pentru o femeie! A fost strivită de un tir care dădea cu spatele

Peste 100 de elevi, de toate vârstele, sunt înghesuiţi în trei microbuze, aşa că doar cei mai norocoşi prind locuri pe scaune.

Ceilalţi, fie stau în braţele colegilor, fie în picioare, sau chiar pe locul din faţă, de lângă şofer.

“Nu avem ce face. Suntem conștienți că încălcăm legea dar nici nu vrem să ne pierdem locul de muncă. Din câte știu eu, s-au facut mai multe cereri la Primărie pentru a suplimenta numărul de microbuze dar nu s-a rezolvat nimic”, a declarat unul dintre șoferi, pentru sursadevest.ro

În aceste condiţii, copiii se descurcă aşa cum pot. Cu ghiozdanele în spate, se strecoară cu greu pe lângă alţi elevi şi se mulţumesc dacă prind şi un loc în picioare.

Deşi, asta le pune viaţa în pericol, pentru că şi o frână bruscă poate să ducă la rănirea copiilor.

Părinţii şi profesorii i s-au plâns primarului, în repetate rânduri, şi au cerut rezolvarea problemei.

Cu toate acestea, Horia Bugarin susţine că nu a ştiut nimic despre ce se întâmplă în comuna pe care o conduce.

Eu nu am ştiut despre această situaţie. Mulţumesc că m-aţi informat. Eu nu știu să vă spun câți copii sunt acum. Sincer, chiar nu știu. Îi voi comunica domnului director. Dumnealui ține legătura și organizează partea asta. Noi nu mai putem suplimenta numărul de microbuze”, a declarat pentru sursadevest.ro, Horia Bugarin primarul comunei Dumbrăvița

De celalaltă parte, directorul şcolii spune că face tot ce poate, pentru a mulţumi pe toată lumea.

Am cerut microbuze peste tot: la Consiliul Județean la Prefectură, la Inspectoratul Școlar Judetețean, dar neavând sate aparținătoare, nu am primit. Cum să-i împart? În acest moment transport aproape 100 de copii cu trei microbuze. Două de 14 locuri și unul de 20. Spuneți dumneavoastră cum să fac, că eu așa fac, cum îmi spuneți. Dacă se întâmplă ceva probabil că eu voi fi tras la răspundere pentru că nu știu să gestionez lucrurile. Poate ar fi mai bine să renunțăm la transport”, spune Adrian Nicola, directorul Școlii Gimnaziale din Dumbrăvița.

Însă, din punct de vedere legal, responsabilitatea este a Primăriei, proprietarul microbuzelor.

În cazul unul control în trafic, poliţiştii îl amendează pe şofer, pentru că are mai mulţi pasageri decât locuri, iar Inspectoratul pentru Transport Rutier se îndreaptă împotriva Primăriei.

CITEŞTE ŞI: Muzeul Național al Banatului organizează evenimentul „185 de ani de cânt coral al sârbilor din Timișoara (1836–2021)”

Dar, dincolo de sancţiuni, în joc este viaţa copiilor, spune Alina Sperlea, consilier local, care vrea să rezolve această problemă.

“Primarul nostru pune viața acestor elevi în pericol. Este un gest de inconștiență! Nu realizează pericolul la care sunt expuși acești copii. Aruncă sute de mii de euro în fiecare an pe tot felul de servicii de consultanță și elaborare de studii, complet inutile, iar copiii noștri sunt transportați exact ca sacii de cartofi. Este o bătaie de joc la adresa acestor copii. Voi depune, în perioada care urmează, un proiect de hotărâre pentru reorganizarea transportului acestor elevi”, spune Alina Sperlea, consilier local Pro România. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.