VIDEO: Situaţie revoltătoare, lângă Timişoara! Elevi înghesuiţi ca sardelele, în microbuzul şcolar

Deficitul de microbuze şcolare, dar şi proasta gestionare a puţinelor care există, pun în pericol viaţa copiilor.

Se întâmplă şi în Dumbrăviţa, una dintre cele mai bogate comune din România, unde Primăria închide ochii la nevoile şi siguranţa copiilor.

CITEŞTE ŞI: Sfârşit cumplit pentru o femeie! A fost strivită de un tir care dădea cu spatele

Peste 100 de elevi, de toate vârstele, sunt înghesuiţi în trei microbuze, aşa că doar cei mai norocoşi prind locuri pe scaune.

Ceilalţi, fie stau în braţele colegilor, fie în picioare, sau chiar pe locul din faţă, de lângă şofer.

“Nu avem ce face. Suntem conștienți că încălcăm legea dar nici nu vrem să ne pierdem locul de muncă. Din câte știu eu, s-au facut mai multe cereri la Primărie pentru a suplimenta numărul de microbuze dar nu s-a rezolvat nimic”, a declarat unul dintre șoferi, pentru sursadevest.ro

În aceste condiţii, copiii se descurcă aşa cum pot. Cu ghiozdanele în spate, se strecoară cu greu pe lângă alţi elevi şi se mulţumesc dacă prind şi un loc în picioare.

Deşi, asta le pune viaţa în pericol, pentru că şi o frână bruscă poate să ducă la rănirea copiilor.

Părinţii şi profesorii i s-au plâns primarului, în repetate rânduri, şi au cerut rezolvarea problemei.

Cu toate acestea, Horia Bugarin susţine că nu a ştiut nimic despre ce se întâmplă în comuna pe care o conduce.

Eu nu am ştiut despre această situaţie. Mulţumesc că m-aţi informat. Eu nu știu să vă spun câți copii sunt acum. Sincer, chiar nu știu. Îi voi comunica domnului director. Dumnealui ține legătura și organizează partea asta. Noi nu mai putem suplimenta numărul de microbuze”, a declarat pentru sursadevest.ro, Horia Bugarin primarul comunei Dumbrăvița

De celalaltă parte, directorul şcolii spune că face tot ce poate, pentru a mulţumi pe toată lumea.

Am cerut microbuze peste tot: la Consiliul Județean la Prefectură, la Inspectoratul Școlar Judetețean, dar neavând sate aparținătoare, nu am primit. Cum să-i împart? În acest moment transport aproape 100 de copii cu trei microbuze. Două de 14 locuri și unul de 20. Spuneți dumneavoastră cum să fac, că eu așa fac, cum îmi spuneți. Dacă se întâmplă ceva probabil că eu voi fi tras la răspundere pentru că nu știu să gestionez lucrurile. Poate ar fi mai bine să renunțăm la transport”, spune Adrian Nicola, directorul Școlii Gimnaziale din Dumbrăvița.

Însă, din punct de vedere legal, responsabilitatea este a Primăriei, proprietarul microbuzelor.

În cazul unul control în trafic, poliţiştii îl amendează pe şofer, pentru că are mai mulţi pasageri decât locuri, iar Inspectoratul pentru Transport Rutier se îndreaptă împotriva Primăriei.

CITEŞTE ŞI: Muzeul Național al Banatului organizează evenimentul „185 de ani de cânt coral al sârbilor din Timișoara (1836–2021)”

Dar, dincolo de sancţiuni, în joc este viaţa copiilor, spune Alina Sperlea, consilier local, care vrea să rezolve această problemă.

“Primarul nostru pune viața acestor elevi în pericol. Este un gest de inconștiență! Nu realizează pericolul la care sunt expuși acești copii. Aruncă sute de mii de euro în fiecare an pe tot felul de servicii de consultanță și elaborare de studii, complet inutile, iar copiii noștri sunt transportați exact ca sacii de cartofi. Este o bătaie de joc la adresa acestor copii. Voi depune, în perioada care urmează, un proiect de hotărâre pentru reorganizarea transportului acestor elevi”, spune Alina Sperlea, consilier local Pro România. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Alertă! O femeie ameninţă că se aruncă în gol, de la etajul 8

Este mobilizare de forţe, la această oră, pentru salvarea unei femeie, în vârstă de 45 de ani, care ameninţă că se aruncă de la etajul 8 al unui bloc de locuinţe.

Se închid terasele din centrul oraşului, pentru startul Timişoarei Capitală Culturală! Revoltaţi, proprietarii de restaurante vor să boicoteze evenimentul

Pe data de 17 februarie are loc deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană, moment aşteptat cu nerăbdare de proprietarii de restaurante, cafenele şi hoteluri, care speră la un aflux de clienţi.

Decizie de ultimă oră! Primarul a retras de pe ordinea de zi, proiectul de buget al Timişoarei

Conform legii, astăzi este ultima zi în care Consiliile Locale pot adopta bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2023.

Copii din Timişoara, blocaţi în vârf de munte! Au cerut ajutorul jandarmilor, după ce microbuzul în care erau a derapat şi a ajuns în şanţ

Un grup de 10 copii, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, din Timișoara, a avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani, după ce microbuzul care îi ducea în staţiunea Muntele Mic, a ieşit de pe şosea.

Plimbări cu tramvaiul turistic în cadrul programului ”Școala altfel”! Înscrierile încep de luni

Societatea de Transport Public lansează o invitație tuturor cadrelor didactice şi elevilor din Timișoara, în perioada de desfăşurare a programului ”Şcoala Altfel”.

Doi hoți din magazine prinși în flagrant! Mașina lor era burdușită cu articole furate

Doi tineri au ajuns pe mâna polițiștilor după ce au furat din magazine și au plecat dintr-o benzinărie fără să plătească.

VIDEO: Inconştienţă maximă! Trei şoferi au intrat cu maşinile într-o zonă extrem de periculoasă, unde stâncile se prăbuşesc pe şosea

Teribilismul sau din dorinţa de a scurta drumul, i-a costat scump pe şoferii depistaţi că au încălcat interdicţia de circulaţie instituită pe DN 57, unde au loc alunecări de teren.

Trei laureați ai premiilor Nobel, la UVT! Orhan Pamuk, Jean-Marie Lehn și Jean-Pierre Sauvage, vor primi titlul de Doctor Honoris Causa

Universitatea de Vest din Timișoara propune o componentă de mare impact în cadrul programului cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, prin agenda de evenimente dedicate întregii comunități, gupate sub genericul „La UVT, cultura este capitală!”.

Vorbe grele aruncate către administraţia Fritz! Consilierii locali PNL, revoltaţi că bugetul a fost postat pe site, cu două zile înainte de vot

În această după-amiază, consilierii locali din Timişoara trebuie să voteze bugetul oraşului, pentru anul în curs.

Maşină de poliţie, proiectată în gardul unei case, după ce a fost lovită de un alt autoturism

O maşină de poliţie, aflată în misiune, a fost implicată într-un accident rutier provocat de un şofer neatent, în vârstă de 25 de ani.

Veste bună pentru şoferii din Timişoara! Parcarea din spatele magazinului Bega intră în sistemul Timpark

Începând de astăzi dimineață, parcarea din spatele magazinului Bega a revenit în domeniul public al municipiului, după ce Primăria Municipiului Timișoara a câștigat definitiv, la Înalta Curte de Casație și Justiție, procesul pentru acest teren.

Copil cu o boală rară, internat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Medicii luptă pentru salvarea lui

Un copil în vârstă de 7 ani a fost transferat de la Spitalul Judeţean Arad la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, cu varicelă hemoragică.

Începe Timişoara Capitală Culturală Europeană! Vezi aici programul complet al weekend-ului de deschidere!

În perioada 17-19 februarie are loc deschiderea oficială a progamului Timişoara Capitală Europeană a Culturii, iar organizatorii anunţă un weekend plin, cu peste 130 de evenimente.

Veste extraordinară! Scapi de un drum şi de cozile de la ghişee! Cazierul judiciar poate fi obţinut online

Începând de astăzi, certificatul de cazier judiciar poate fi obținut online, în carul unui proiect pilot, operaţionalizat de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Spitalul de Copii cere Primăriei un spațiu din centrul Timișoarei, pentru extinderea activităților medicale!

Până când noua clădire a Spitalului de Copii va deveni funcțională, unitatea medicală cere Primăriei Timișoara un spațiu din centrul orașului, pentru a-și extinde activitatea.

Firma care va lărgi la 4 benzi, drumul spre autostradă, desemnată în această lună! Cum vrea Marian Vasile să rezolve problema stâlpilor care susţin firele de troleibuz?

Replică la replică, pe tema impasului în care au ajuns lucrările de modernizare a DJ 691, care tranzitează localităţile Dumbrăviţa şi Giarmata.

UVT, selectată de Comisia Europeană pentru pilotarea ”Diplomei Europene Comune” și a ”Instrumentelor de cooperare instituționalizată în UE”

Universitatea de Vest din Timișoara, în poziţia de a contribui direct la viitorul învăţământului superior european.

Încep înscrierile în cadrul programului Continental Entry Training! Participanții vor fi plătiți și au posibilitatea de a lucra în cadrul companiei după finalizare

Continental lansează prima ediție din 2023 a programului Continental Entry Training Program, dedicat absolvenților de studii superioare care doresc să lucreze în alt domeniu decât cel studiat în facultate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.