Skip to main content

Video! Semnal de alarmă, tras de Dan Diaconu! Mii de timişoreni, lăsaţi în frig, până în preajma Crăciunului

Timişorenii se gândesc cu groază la zilele friguroase care vor urma, dat fiind că stocul de cărbune şi de gaz de la Colterm, poate asigura căldură doar pentru o scurtă perioadă de timp.

În plus, cazanele de la CET Sud, distruse iarna trecută de cărbunele de proastă calitate, plin de pământ şi pietre, nu au fost reparate.

CITEŞTE ŞI: Video: Scene şocante, la Timişoara! Tânără violată, la doi paşi de Prefectură şi de sediul Poliţiei

Dar, problema cea mai gravă este în partea de nord a oraşului, unde lucrările la reţeaua de termoficare i-a lăsat pe abonaţii Colterm, neracordaţi.

„Vecinii mei, din Calea Aradului, nu vor avea căldură, pentru că avem o administraţie eficientă care ştie să lucreze din acest punct de vedere şi care nu a înţeles că atunci când schimbi nişte conducte, trebuie să realizezi şi un record temporar pentru oamenii care intră în iarnă. Ca atare, piesele necesare pentru finalizarea lucrărilor de pe Calea Aradului, care fac parte dintr-un proiect parte din greaua moştenire, împreună cu finanţarea europeană. Proiectul nu a fost făcut prost, dar managementul şantierului este prost. Cert este că pentru vecinii mei de pe strada Cugir, de pe strada Felix, din toată zona Aradului Vest, care mai sunt racordaţi la Colterm, nu există nicio şansă, până de 15 decembrie, să aibă căldură. Ne putem întâlni cu -20 de grade, până în 15 decebrie”, a declarat consilierul local Dan Diaconu, la Sursa de Vest fără Filtru.

De altfel, timişorenii din această zonă stau fără agent termic de mai bine de o lună.

Dacă momentan, temperaturile ţin cu ei şi se descurcă şi cu caloriferele reci, situaţia este delicată când vine vorba despre apa caldă.

“Asta înseamnă, pentru abonaţii Colterm, spălat la lighean, apă încălzită pe aragaz, de o lună de zile, în mijlocul iernii. Şi se pare că pe nimeni nu interesează că un astfel de lucru se întâmplă în Timişoara anului 2022, în viitoarea Capitală Culturală Europeană”, a mai spus Diaconu.

CITEŞTE ŞI: UVT organizează Școala de Toamnă din Valea Alunului pentru Tineri Cercetători în Istorie Veche și Arheologie

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.