Skip to main content

Video! Semnal de alarmă, tras de Dan Diaconu! Mii de timişoreni, lăsaţi în frig, până în preajma Crăciunului

Timişorenii se gândesc cu groază la zilele friguroase care vor urma, dat fiind că stocul de cărbune şi de gaz de la Colterm, poate asigura căldură doar pentru o scurtă perioadă de timp.

În plus, cazanele de la CET Sud, distruse iarna trecută de cărbunele de proastă calitate, plin de pământ şi pietre, nu au fost reparate.

CITEŞTE ŞI: Video: Scene şocante, la Timişoara! Tânără violată, la doi paşi de Prefectură şi de sediul Poliţiei

Dar, problema cea mai gravă este în partea de nord a oraşului, unde lucrările la reţeaua de termoficare i-a lăsat pe abonaţii Colterm, neracordaţi.

„Vecinii mei, din Calea Aradului, nu vor avea căldură, pentru că avem o administraţie eficientă care ştie să lucreze din acest punct de vedere şi care nu a înţeles că atunci când schimbi nişte conducte, trebuie să realizezi şi un record temporar pentru oamenii care intră în iarnă. Ca atare, piesele necesare pentru finalizarea lucrărilor de pe Calea Aradului, care fac parte dintr-un proiect parte din greaua moştenire, împreună cu finanţarea europeană. Proiectul nu a fost făcut prost, dar managementul şantierului este prost. Cert este că pentru vecinii mei de pe strada Cugir, de pe strada Felix, din toată zona Aradului Vest, care mai sunt racordaţi la Colterm, nu există nicio şansă, până de 15 decembrie, să aibă căldură. Ne putem întâlni cu -20 de grade, până în 15 decebrie”, a declarat consilierul local Dan Diaconu, la Sursa de Vest fără Filtru.

De altfel, timişorenii din această zonă stau fără agent termic de mai bine de o lună.

Dacă momentan, temperaturile ţin cu ei şi se descurcă şi cu caloriferele reci, situaţia este delicată când vine vorba despre apa caldă.

“Asta înseamnă, pentru abonaţii Colterm, spălat la lighean, apă încălzită pe aragaz, de o lună de zile, în mijlocul iernii. Şi se pare că pe nimeni nu interesează că un astfel de lucru se întâmplă în Timişoara anului 2022, în viitoarea Capitală Culturală Europeană”, a mai spus Diaconu.

CITEŞTE ŞI: UVT organizează Școala de Toamnă din Valea Alunului pentru Tineri Cercetători în Istorie Veche și Arheologie

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.