Skip to main content

Video: Scandalul pensiilor speciale pentru primari, tranşat de edilul din Variaş: Ar trebui să fie tăiate

După majorarea salariilor primarilor, viceprimarilor şi preşedinşilor de Consilii Judeţene, se reia discuţia pensiilor special pentru aceştia.

Mai mulţi edilii de municipii şi comune au mers cu jalba în proţap la Guvern şi au cerut acordarea acestor drepturi, prevăzute în Codul Administrativ, dar blocate momentan.

Nicu Birău, primarul comunei timişene Variaş, spune că aceste pensii speciale nu trebuie acordate, însă legea trebuie modificată.

El cere ca pensiile aleşilor să fie calculate în funcţie de contrbuţiile plătite şi nu trebuie raportate la salariul minim pe economie, aşa cum se întâmplă în prezent.

“Primarii şi viceprimarii au indemnizaţii, nu au salarii. Eu nu am văzut nicio diferenţă, între cele două, dar am aflat că e o mare deosebire. Un primar are salariul minim pe economie, 2.080 de lei, înmulţit cu un coeficient (în funcţie de numărul de locuitori). În cazul meu, acest coficient este 5, ceea ce înseamnă puţin peste 10 mii de lei brut. Taxele se plătesc raportat la această sumă. Însă, în momentul în care iesi la pensie, nu se consideră salariul minim înmulţit cu 5, ci un singur salariu minim. Contribuţia a fost de peste 4.000 de lei pe lună, dar se ia în considerare doar cea raportată la salariul minim, ceea ce înseamnă de 5 ori mai puţin, în cazul meu”, a explicat Nicu Birău, primarul comunei Variaş, la Sursa de Vest fără Filtru.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.