Skip to main content

Video: Scandalul pensiilor speciale pentru primari, tranşat de edilul din Variaş: Ar trebui să fie tăiate

După majorarea salariilor primarilor, viceprimarilor şi preşedinşilor de Consilii Judeţene, se reia discuţia pensiilor special pentru aceştia.

Mai mulţi edilii de municipii şi comune au mers cu jalba în proţap la Guvern şi au cerut acordarea acestor drepturi, prevăzute în Codul Administrativ, dar blocate momentan.

Nicu Birău, primarul comunei timişene Variaş, spune că aceste pensii speciale nu trebuie acordate, însă legea trebuie modificată.

El cere ca pensiile aleşilor să fie calculate în funcţie de contrbuţiile plătite şi nu trebuie raportate la salariul minim pe economie, aşa cum se întâmplă în prezent.

“Primarii şi viceprimarii au indemnizaţii, nu au salarii. Eu nu am văzut nicio diferenţă, între cele două, dar am aflat că e o mare deosebire. Un primar are salariul minim pe economie, 2.080 de lei, înmulţit cu un coeficient (în funcţie de numărul de locuitori). În cazul meu, acest coficient este 5, ceea ce înseamnă puţin peste 10 mii de lei brut. Taxele se plătesc raportat la această sumă. Însă, în momentul în care iesi la pensie, nu se consideră salariul minim înmulţit cu 5, ci un singur salariu minim. Contribuţia a fost de peste 4.000 de lei pe lună, dar se ia în considerare doar cea raportată la salariul minim, ceea ce înseamnă de 5 ori mai puţin, în cazul meu”, a explicat Nicu Birău, primarul comunei Variaş, la Sursa de Vest fără Filtru.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.