Video: Scandalul pensiilor speciale pentru primari, tranşat de edilul din Variaş: Ar trebui să fie tăiate

După majorarea salariilor primarilor, viceprimarilor şi preşedinşilor de Consilii Judeţene, se reia discuţia pensiilor special pentru aceştia.

Mai mulţi edilii de municipii şi comune au mers cu jalba în proţap la Guvern şi au cerut acordarea acestor drepturi, prevăzute în Codul Administrativ, dar blocate momentan.

Nicu Birău, primarul comunei timişene Variaş, spune că aceste pensii speciale nu trebuie acordate, însă legea trebuie modificată.

El cere ca pensiile aleşilor să fie calculate în funcţie de contrbuţiile plătite şi nu trebuie raportate la salariul minim pe economie, aşa cum se întâmplă în prezent.

“Primarii şi viceprimarii au indemnizaţii, nu au salarii. Eu nu am văzut nicio diferenţă, între cele două, dar am aflat că e o mare deosebire. Un primar are salariul minim pe economie, 2.080 de lei, înmulţit cu un coeficient (în funcţie de numărul de locuitori). În cazul meu, acest coficient este 5, ceea ce înseamnă puţin peste 10 mii de lei brut. Taxele se plătesc raportat la această sumă. Însă, în momentul în care iesi la pensie, nu se consideră salariul minim înmulţit cu 5, ci un singur salariu minim. Contribuţia a fost de peste 4.000 de lei pe lună, dar se ia în considerare doar cea raportată la salariul minim, ceea ce înseamnă de 5 ori mai puţin, în cazul meu”, a explicat Nicu Birău, primarul comunei Variaş, la Sursa de Vest fără Filtru.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Exclusiv: Bojin, despre un nou mandat la CJT! Motivul pentru care şi-ar dori să revină în fruntea administraţiei judeţene

Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost invitatul lui Dan Radosav, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.