Video: O nouă reuşită medicală! Un bărbat care abia mai putea merge, a plecat pe propriile picioare din spital, la o zi după operaţie

Clinica de Ortopedie a Spitalului Judeţean din Timişoara bifează o nouă premieră medicală, de data aceasta una la nivel regional.

Un bărbat de 53 de ani, care abia mai putea merge, a suferit o intervenţie chirurgicală efectuată în premieră în această parte a ţării.

“Boala s-a agravat în ultimul timp şi am ajuns la cap femural necrozat, cu distrugere de cartilagiu, care necesita o protezare. Am ales o proteză bună, din ceramică, pentru care perioada de viaţă e mult mai lungă. Incizia este scurtă şi non-invazivă”, spune Dragoş Ionel Coman.

CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș caută organizații gazdă pentru sesiunea 2018 a Pioneers into Practice

Mai exact, acest pacient a beneficiat de o intervenţie chirurgicală prin care care I s-a montat o proteză totală necimentată de şold corai şi un cuplaj de frecare ceramică-ceramică, cu un cap mare, mărimea  36.
Acest gen de proteze este extrem de apreciat, la nivel montate peste un million de astfel de dispositive medicale care au o eficitanţă de aproximativ 20 de ani.

“Este o premieră regională, având în vedere că abordul asupra şoldului este unul minim invaziv, anterior asupra articulaţiei şoldului. Avantajele acestui tip de abord sunt că atât expunerea ososasă este mult mai mica, iar pe de altă parte nu se deteriorează părţile moi, recuperarea pacientului  fiind extrem de rapidă, pacientul putând să se ridice din pat şi să meargă, la câteva ore după operaţie. Un alt avantaj, în special pentru doamne este acela că este minim invaziv, iar incizia fiind foarte mică, undeva în zona lenjeriei intime – de aceea I se şi spune incizie de bikini-. Şi asta în contextul în care vorbim de o intervenţie laborioasă şi dificilă”, a explicat prof. univ. dr. Jenel Pătraşcu.

CITEŞTE ŞI: IPJ Timiş, în mijlocul unui nou scandal! Un ofiţer BCCO Timişoara a furat din aeroport

{youtube}v=-uGGbEPmaaU{/youtube}

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.