Skip to main content

Video: Mărturiile cutremurătoare ale bolnavilor de coronavirus, făcute direct de pe patul de spital: această boală nu e o prostie

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara este unul dintre cele mai aglomerate din România, aici ajung zilnic, zeci de bolnavi de coronavirus.

Cei în stare gravă sunt duşi direct la terapie intensivă, iar ceilalţi, care sunt asimptomatici sau cu  o formă uşoară a bolii, sunt în saloane obişnuite.

CITEŞTE ŞI: Tragedie fără margini! O tânără de 21 de ani, confirmată cu coronavirus, a murit! Este cea mai tânără pacientă ucisă de COVID-19

Însă, peste tot, normele de protecţie sunt stricte şi încep cu o echipare minuţioasă a cadrelor medicale. Doar aşa pot evita infectarea, aşa cum s-a întâmplat în alte unităţi sanitare, chiar şi din Timişoara.

„Eu lucrez la Ambulanţă şi cred că de la lucru am luat virusul. M-am simţit rău u într-o zi şi m-am testat. Aveam  durere de cap, ameţeli, lipsa poftei de mâncare, lipsă miros, lipsă gust, îmi ardea toată faţa. Mi-a fost greu să stau în spital izola, fără familie… Vorbim la telefon, pe apel video. Lumea trebuie sp ştie că această boală nu este o prostie. Poate şi eu am avut dubii, dar să ştiţi să nu e o simplă răcealaă. Eu spre exemplu am stat vreo 6 zile cu febră”, spune unul dintre pacienţii internaţi la Spitaul Victor Babeş din Timişoara.

În aceeaşi situaţie este şi un cadru medical de la Spitalul Judeţean din Timişoara. Femeia a contractat infecţia, cel mai probabil de la un pacient pe care l-a tratat.

Şi chiar dacă este familiarizată cu oameni bolnavi şi cu suferinţa semenilor, vestea că are COVID 19, a bulversat-o complet.

Abia îşi poate stăpâni lacrimile şi recunoaşte că cea mai mare teamă este de necunoscut, pentru că se ştiu foarte puţine lucruri despre evoluţia infecţiei cu COVID – 19.

Astfel de cazuri sunt cu zecile. Iar medicii care tratează bolnavi cu coronavirus au ajuns adevăraţi îngeri păzitori. Sunt eroii zilelor noastre.

Deşi fiecare dintre aceşti pacienţi îşi trăieşte propria dramă, ei sunt cazurile cele mai fericite.

CITEŞTE ŞI: Se vând bilete de avion cu plecare din Timișoara! Primele curse ar urma să plece chiar în 1 mai

Pe de-o parte pentru că au o formă nu foarte gravă a bolii, iar pe de altă parte, pentru că au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, spital considerat unul miraculos, în care rata vindecărilor este cea mai mare din ţară.

{youtube}0tMLBM8iRx4{/youtube}

 

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în această perioadă ultima ediție din acest an a Salonului Industriei Ușoare, manifestare care îşi propune să aducă mai aproape de sufletul publicului larg bucuria şi magia sărbătorilor de iarnă.
Mai multe echipaje de pompieri s-au mobilizat în această dimineață pentru lichidarea unui incendiu violent.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Un nou centru medico-social va fi amenajat în Timișoara, cu fonduri europene. Acesta urmează să asigure îngrijiri medicale pentru bolnavii cronici, pentru pacienții post-operatori, dar și pentru cei care au nevoie de îngrijiri paliative specializate.
Asociația „Teatru pentru Tine” prezintă spectacolul „Petrecere în pijamale”, o producție educativă și captivantă, care aduce în prim-plan talentul, creativitatea și prietenia dezvoltată în cadrul unui grup de elevi ai școlii din Ghiroda.
Accident cumplit, în urmă cu foarte puțin timp, pe strada Timotei Cipariu din Timișoara, unde un bărbat a căzut în gol de la o înălțime de 11 metri.